Ιπποπόταμοι του Εσκομπάρ – Θα μείνουν ή θα φύγουν από την Κολομβία; (video)

Ο κυβερνήτης μιας περιοχής της Κολομβίας όπου ένα κοπάδι από περίπου 150 ιπποπόταμους -απόγονοι ζώων που κάποτε ανήκαν στον βαρόνο των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ– αναπαράγεται ανεξέλεγκτα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ελπίζει να πάρει το πράσινο φως για να στείλει τους μισούς από αυτούς σε καταφύγια στην Ινδία και το Μεξικό.

«Ελπίζουμε ότι οι άδειες που απαιτούνται από τους εθνικούς θεσμούς θα μπορέσουν να εγκριθούν το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ώστε να μπορέσουμε να προβούμε σε ρυθμίσεις για την αεροπορική αποστολή», δήλωσε στο AFP ο Ανίμπαλ Γκαβίρια, κυβερνήτης της Αντιόκια στα βορειοδυτικά.

Ο πάμπλουτος βαρόνος της κοκαΐνης έφερε ένα μικρό κοπάδι ιπποπόταμων στην Κολομβία στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Μετά τον θάνατό του το 1993, τα ζώα αφέθηκαν να περιφέρονται ελεύθερα και κατοίκησαν την περιοχή Magdalena Medio, μια καυτή σαβάνα που διασχίζεται από ποτάμια, έλη και βάλτους, όπου η τροφή για τους ιπποπόταμους είναι άφθονη.

Η αύξηση του πληθυσμού των ιπποπόταμων «είναι μια περίπλοκη κατάσταση για τους κατοίκους» του Magdalena Medio, ορισμένοι από τους οποίους έχουν απειληθεί από τα ζώα, τα οποία μπορεί να ζυγίζουν δύο έως τρεις τόνους, δήλωσε ο Ανίμπαλ Γκαβίρια. Η τοπική περιβαλλοντική υπηρεσία κατέγραψε δύο επιθέσεις εναντίον κατοίκων το 2021.

Το 2022, μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες για ένα πρόγραμμα στείρωσης, η κυβέρνηση κήρυξε τους ιπποπόταμους ως χωροκατακτητικό είδος, ανοίγοντας την πόρτα στο κυνήγι. Οι ειδικοί και η περιβαλλοντική υπηρεσία συμφώνησαν ότι ήταν μια αναγκαία λύση, δεδομένης της απειλής για τους κατοίκους και την άγρια ζωή της περιοχής.

Πηγή: afp

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος