Η Φιλιππιάδα Ιωαννίνων είναι η πόλη των πελαργών. Υπάρχουν τεράστιες φωλιές των αποδημητικών αυτών πτηνών, διάσπαρτες στα πιο απίθανα μέρη, όπως το Δημαρχείο, ταράτσες σπιτιών, μπαλκόνια και κολώνες.
Οι κάτοικοι της Φιλιππιάδας έχουν συνδέσει την πόλη τους με τους πελαργούς. Περιμένουν πώς και πώς τον ερχομό τους κάθε άνοιξη και φροντίζουν τις φωλιές τους ευλαβικά.
Οι πελαργοί μένουν στην περιοχή μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Ωστόσο, σύμφωνα με την κα Αγγελική Παπακώστα, αντιδήμαρχο δήμου Ζηρού, ένας από αυτούς φαίνεται ότι αποφάσισε να ξεχειμωνιάσει στη χώρα μας, μη ακολουθώντας τους υπόλοιπους στο ταξίδι της επιστροφής στην Αφρική.
Οι κάτοικοι, εξοικειωμένοι να ζουν με τους πελαργούς, τον ονόμασαν “Ελπίδα“, έχουν ζητήσει ήδη οδηγίες για το πώς μπορούν να τον φροντίσουν, ενώ πολλές φορές τον βλέπουν να κάνει βόλτα στις αυλές των σπιτιών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος