Ημερίδα του ΣΒΕ στη Θεσσαλονίκη- Κύρια ομιλήτρια η Ευρωπαία επίτροπος για την ισότητα Helena Dalli

Σημαντική εκδήλωση για την ισότητα των φύλων, με ξεχωριστούς προσκεκλημένους, διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας.

«Με τίτλο Προς μια Κοινωνία Ισότητας των φύλων: Τι πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα σήμερα» και με κύρια ομιλήτρια την Ευρωπαία Επίτροπο για την Ισότητα, κα. Helena Dalli, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η Helena Dalli, υπάρχει δομική ανισότητα, η ισότιμη εργασία απαιτεί και αξίζει ισότιμη μισθοδοσία, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία, αν δεν υπάρχει ισότητα των δύο φύλων.

Η Λουκία Σαράντη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος πραγματοποίησε χαιρετισμό στην εκδήλωση, ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε μετείχαν η Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια Οικονομικών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Βίβιαν Μπουζάλη, Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας & Στρατηγικής Marketing Ομίλου MYTILINEOS και ο Πλάτων Τήνιος, Καθηγητής, Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος