Ημερίδα του ΓΕΩΤΕΕ για τις φωτιές στο δάσος της Δαδιάς

Η μεγάλη πυρκαγιά τον Αύγουστο του 2023 στον Έβρο, τι έφταιξε και ποια είναι η επόμενη ημέρα αποτέλεσαν το κυρίαρχο θέμα της ημερίδας, που διοργάνωσε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στην Αλεξανδρούπολη.

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι καθηγητές κατέθεσαν τις απόψεις τους και ανέπτυξαν έναν διάλογο με διαπιστώσεις και προτάσεις.

Στις δασικές εκτάσεις, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, έχουν ξεκινήσει οι πρώτες παρεμβάσεις. Αφορούν, πρώτoν τη διατήρηση στην περιοχή των πουλιών, δεύτερων σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και γίνονται συνεχείς μελέτες για το πώς θα γίνει το δάσος έτσι ακριβώς, όπως ήταν πριν την πυρκαγιά.

Σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση της περιοχής έχει και η επιτροπή ανασυγκρότησης, που θα προτείνει έργα και δράσεις για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και της τοπικής οικονομίας.

Οι ειδικοί συμφώνησαν ότι το καμένο δάσος στον Έβρο μπορεί να ξαναγίνει δάσος με σημαντικές παρεμβάσεις και με σχεδιασμό που θα αποτρέπει παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Σταματάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος