Ημερίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αγορά εργασίας

Οι νέες τάσεις στην απασχόληση τέθηκαν σε ημερίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει ως στόχο την χαρτογράφηση της κατάστασης και τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασιών.

Η τεχνολογία φέρνει νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας, με υφιστάμενα επαγγέλματα να αλλάζουν και νέα να αναδύονται, δημιουργώντας νέες τάσεις στην απασχόληση, θεματική που επίσης τέθηκε στην ημερίδα που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Χαρτογραφώντας την κατάσταση στην Κεντρική Μακεδονία, καταγράφεται ανεπάρκεια σε μεσαία στελέχη εταιρείας με εμπειρία, τεχνικά επαγγέλματα (στον κατασκευαστικό στην καινοτομία), αναδυόμενες τάσεις σε τομείς όπως η πράσινη ενέργεια και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μάρκετινγκ και τουρισμός, ενώ καταγράφεται κενό σε υφιστάμενα επαγγέλματα και ελεύθερους επαγγελματίες, όπου απαιτούνται νέες ειδικότητες.

Παράλληλα, υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερο εύρος δεξιοτήτων.

Στόχος του μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας, η δημιουργία ενός δικτύου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που θα δρουν στοχευμένα στην κατάρτιση των εργαζομένων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος