Ημερίδα ΠΟΕΣΥ για τα περιφερειακά μέσα

Ημερίδα για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η ΠΟΕΣΥ θα διοργανώσει και άλλες ημερίδες με στόχο να ανοίξει ο διάλογος γύρω από τα ζητήματα της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης στη χώρα, με τη συμμετοχή όλων των μερών.

«Δημοσιογραφία και Μέσα σε μετάβαση» ήταν το θέμα ξεχωριστής θεματικής στην ημερίδα της ΠΟΕΣΥ για τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης και το ρόλο τους, που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο.

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αντώνης Σκαμνάκης κατά την ομιλία του χαρακτήρισε «σπουδαίο» το ρόλο των περιφερειακών μέσων και για τη Δημοκρατία, λέγοντας ότι «ουσιαστικά δημιουργούν εκείνο το πεδίο που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις ισχυρές τάσεις συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης» και πως «χωρίς τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης ο βαθμός συγκέντρωσης στην ελληνική κοινωνία θα ήταν ισχυρότερος», σχολιάζοντας ότι για την επιβίωσή τους είναι πολύ κρίσιμη η κρατική ενίσχυση.

Ο καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Νίκος Λέανδρος ανέφερε ότι «αυτό που περιμένουν οι άνθρωποι, δεν είναι πια απλά το ρεπορτάζ αλλά να καταλάβουν τι συμβαίνει στο σύγχρονο κόσμο», προσθέτοντας μέσα σε ένα κλίμα με οξυμένες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες «πρέπει η χώρα, οι επιχειρήσεις και οι δημοσιογράφοι να ανταποκριθούν σε αυτές τις νέες προκλήσεις».

Σε ό,τι αφορά την «ψηφιακή γενιά» ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, έκανε γνωστό ότι στη ΓΓ τους τελευταίους μήνες, επεξεργάζονται την υλοποίηση ενός προγράμματος φιλαναγνωσίας για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο να αποτελέσει «ένα ακόμα εργαλείο» που θα φέρει σε άμεση επαφή την νεολαία με τον Τύπο και προς αυτή την κατεύθυνση, όπως τόνισε, σημαντική θα είναι η συμβολή και της ακαδημαϊκής κοινότητας, των Περιφερειακών ΜΜΕ και των δημοσιογράφων, με προτάσεις τις οποίες ο κ. Γαλαμάτης τους κάλεσε να υποβάλουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος