Ημερίδα για την ηλεκτροκίνηση οχημάτων στις Σέρρες

Ενημερωτική ημερίδα για την ηλεκτροκίνηση και την εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο πλαίσιο του έργου «Electric Vehicles and Charging Crossborders Infrastructure» (E.VE.CR.I.) πραγματοποιήθηκε στο επιχειρηματικό κέντρο των Σερρών «SEREXPO- Χρήστος Μέγκλας».

Η ημερίδα προσέλκυσε πολλούς ενδιαφερόμενους από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και του επιχειρείν, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τους τρόπους και τις καλές πρακτικές για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις τοπικές επιχειρήσεις και την κοινότητα μέσω της ηλεκτροκίνησης. Αντικείμενο της ημερίδας ήταν η δημιουργία ενός ικανοποιητικού δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, και της διασύνδεσης αυτού του δικτύου με ανάλογο δίκτυο στη Βουλγαρία, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διασυνοριακή μετακίνηση των χρηστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η Ελλάδα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΕ, είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό μεταβολής στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Στόχος για τη χώρα μας είναι να δημιουργηθούν 12.000 Σημεία Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων μέχρι το 2025. 25 από αυτά τα σημεία θα δημιουργηθούν στις Σέρρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος