Ημερίδα ΑΠΘ για τη δημόσια τηλεόραση και την εποχή του ERTFLIX – Κ. Ζούλας: Είμαι πραγματικά υπερήφανος

Ημερίδα με θέμα «Δημόσια Τηλεόραση στον 21ο Αιώνα: Η εποχή του ERTFLIX» διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη από το Εργαστήριο Οπτικών και Πολιτισμικών Σπουδών του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΡΤ με παρουσιάσεις ερευνών για την επίδραση της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ στους τρόπους θέασης των τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα ερευνών, που έκαναν φοιτητές και μεταδιδακτορικοί φοιτητές του ΑΠΘ και αφορούν στον τρόπο, με τον οποίο συνδέονται πλέον οι τηλεθεατές με το ERTFLIX, στον τρόπο που οι νέοι βλέπουν πλέον προγράμματα στην ψηφιακή πλατφόρμα και φυσικά τον ρόλο, που παίζουν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σε όλη αυτή τη νέα πραγματικότητα, στην οποία πρωτοπορεί η πλατφόρμα της ΕΡΤ.

Νέο ρεκόρ θεάσεων σημείωσε τον Φεβρουάριο το ERTFLIX. Σύμφωνα με τα στοιχεία της NPAW Video Analytics, η μέση ημερήσια θέαση έφτασε τον Φεβρουάριο τις 525.000 (από 520.000 τον Ιανουάριο), ενώ η αύξηση σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2023 ξεπέρασε το 72%, (οι ημερήσιες επισκέψεις ήταν 305.000).

Συνολικά, τον Φεβρουάριο του 2024, οι θεάσεις έφτασαν τις 15.249.800, έναντι 8.587.826 τον Φεβρουάριο του 2023.

«Είμαι πραγματικά υπερήφανος, που έγινε μέσα στην ΕΡΤ και σας λέω  – επειδή το έχω δει από την πρώτη στιγμή  να γεννιέται όλο αυτό το νέο προϊόν- είναι τρομερό να βλέπεις ότι από εκεί, που έμπαιναν 3000 κάθε μέρα στην πλατφόρμα την υβριδική, έχει φτάσει η επισκεψιμότητά μας πλέον να είναι 550.000 την ημέρα. Είναι τεράστιος ο αριθμός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας.

Πέρα από τον Κ. Ζούλα στην ημερίδα μίλησαν για τη νέα αυτή τηλεοπτική πραγματικότητα ο δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης Γιώργος Κουβαράς, η σεναριογράφος Κατερίνα Μπέη και οι ηθοποιοί Τζένη Θεωνά και Δανάη Σκιάδη, με συντονιστή τον καθηγητή του ΑΠΘ Βασίλη Βαμβακά.

Ρεπορτάζ: Όλγα Νίκου

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα με κεντρικό θέμα «Δημόσια Τηλεόραση στον 21ο Αιώνα: Η εποχή του ERTFLIX»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος