Η ζήτηση θα κρίνει το πόσο σύντομα θα εξομαλυνθεί το πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων

Η αυξημένη ζήτηση ως συνέπεια των ιώσεων, που ταλαιπωρούν χιλιάδες κόσμου είναι αυτή, που θα κρίνει το πόσο σύντομα θα εξομαλυνθεί το πρόβλημα με την έλλειψη ιδιαίτερα των παιδιατρικών φαρμάκων. Στα φαρμακεία έχουν φτάσει ορισμένα φάρμακα που ήταν σε έλλειψη και αφορούν την αγωγή ιογενών λοιμώξεων ενώ το πρόβλημα συνεχίζεται σε αρκετά παιδιατρικά σκευάσματα.

Ήδη έχουν βρεθεί οι πρώτες ύλες σε Ινδία, Κίνα και ευρωπαϊκές χώρες για παιδιατρικά σκευάσματα προκειμένου να υπάρξει καλύτερος εφοδιασμός της αγοράς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα παιδικό αντιβιοτικό η πρώτη ύλη για το οποίο βρέθηκε για να αποδεσμευτούν 100.000 συσκευασίες μέσα στο μήνα.

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά την αλλαγή στη δυνατότητα εκτέλεσης της ηλεκτρονικής ιατρικής συνταγής μέσω της ΗΔΙΚΑ μόνο από ένα φαρμακείο, καθώς πολλοί ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να προμηθεύονται από διαφορετικά φαρμακεία σκευάσματα που περιέχονται σε μία συνταγή.

Στο μεταξύ επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας τον να απαντήσει εάν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο ΕΟΦ ήδη έχει απαγορεύσει την εξαγωγή 260 σκευασμάτων ενώ συνεχίζονται και οι έλεγχοι σε φαρμακαποθήκες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΕΛΗ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος