Η τελευταία συναυλία του Φιλ Κόλινς: Αποχαιρέτισε καθιστός το κοινό του

Την τελευταία συναυλία της ζωής του έδωσε ο Φιλ Κόλινς στο Λονδίνο.

Ο θρύλος της μουσικής, Phil Collins, αποχαιρέτησε τους φανς του, σε έντονα φορτισμένο κλίμα, στην τελευταία συναυλία των Genesis, λόγω προβλημάτων υγείας.

Στην κατάμεστη «O2 Arena» στο Λονδίνο, ο Collins έδωσε την τελευταία του συναυλία, παρέα με τους Mike Rutherford και Tony Banks, των Genesis, τραγουδώντας καθιστός σε μία καρέκλα.

«Καλησπέρα Λονδίνο. Έχει περάσει πολύς καιρός που περιμέναμε να το πούμε αυτό», είπε κατά την έναρξη του σόου και πρόσθεσε: «Μετά το αποψινό, θα πρέπει όλοι να βρούμε πραγματικές δουλειές».

Ο Collins υπέφερε από πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της εξάρθρωσης σπονδύλων στο λαιμό του το 2007, που προκάλεσαν βλάβη στα νεύρα του στα χέρια του. Χρησιμοποιεί μπαστούνι από το 2015, όταν έκανε επέμβαση στην πλάτη, και τον Σεπτέμβριο αποκάλυψε ότι «μετά βίας στέκεται» χρησιμοποιώντας ένα μπαστούνι.

«Δεν κάνω τίποτα απολύτως. Δεν εξασκούμαι στο τραγούδι στο σπίτι. Οι πρόβες είναι η πρακτική», είπε ο Collins στον Guardian τον Σεπτέμβριο.

«Αυτοί οι τύποι (τα μέλη του συγκροτήματος) προσπαθούν συνεχώς μαζί μου, αλλά πρέπει να το κάνω με αυτόν τον τρόπο. Φυσικά, η υγεία μου αλλάζει τα πράγματα, το να κάνω το show καθισμένος αλλάζει πολλά. Ωστόσο, στην πραγματικότητα ανακάλυψα ότι στις πρόσφατες σόλο περιοδείες μου, τα προβλήματα υγείας μου δεν στάθηκαν εμπόδιο. Το κοινό εξακολουθούσε να ακούει και να ανταποκρίνεται», συνέχισε.

Πηγή: ΕΡΤ, New York Post

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος