Η Σκύρος ετοιμάζεται για την τουριστική περίοδο

Αγχωμένοι, αλλά αισιόδοξοι για το μέλλον εμφανίζονται οι κάτοικοι της Σκύρου, όπου δεν υπάρχουν κρούσματα ή θάνατοι από την πανδημία. Ο εμβολιασμός είναι σχεδόν καθολικός επισημαίνει ο Γιάννης Ευγενικός, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Με κάτι λιγότερο από 3.000 κατοίκους η Σκύρος είχε τεθεί στον εμβολιαστικό χάρτη με σειρά προτεραιότητος, ειδικά μετά την εμφάνιση μεμονωμένων εισαγόμενων ασυμπτωματικών κρουσμάτων τον Μάρτιο. Η επιδημιολογική εικόνα δεν επέτρεπε κανενός είδους εφησυχασμό. Η άμεση κινητοποίηση των τοπικών φορέων με την έγκυρη ενημέρωση επέσπευσε τον εμβολιασμό.

Στο νησί ετοιμάζονται για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου με τους καλύτερους οιωνούς. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Βόρειο Ελλάδα και η αεροπορική συμβάλλουν στην επισκεψιμότητα, που αναμένεται υψηλή.

Ως Green Destination, συγκαταλέγεται στις πρώτες επιλογές των ευρωπαίων. Το μοντέλο ανάπτυξης της Σκύρου, στηρίζεται στην αξιοποίηση  του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής παράδοσης κάτι που συνιστά συνταγή επιτυχίας.

Εν τω μεταξύ, όλα τα μη αναγκαία αεροπορικά ταξίδια εσωτερικού απαγορεύονται έως την Δευτέρα 10 Μαΐου, στις 6 το πρωί, ενώ με επικαιροποιημένη   ΝΟΤΑΜ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για διεθνείς αφίξεις θα παραμείνουν σε ισχύ έως την Δευτέρα 3 Μαΐου. Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο εκπροσώπων του κλάδου ο τουρισμός θα  ξεκινήσει τον Ιούλιο.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος