Η “Λεωφόρος των Εθνών- ο άξονας της Αριστοτέλους” το θέμα της ελληνικής συμμετοχής στη 17η Biennale της Βενετίας

Η “Λεωφόρος των Εθνών- ο άξονας της Αριστοτέλους” είναι το θέμα της ελληνικής συμμετοχής  στη 17η  Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Ένα μέρος της συμμετοχής της χώρας μας εκτίθεται στο Μπέη Χαμάμ, όπου και ξεναγήθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Ακολούθησαν τα εγκαίνια στη Ρωμαϊκή Αγορά.

Ο Γάλλος αρχιτέκτονας-πολεοδόμος και αρχαιολόγος με διεθνή αναγνώριση, Ερνέστ Εμπράρ οραματίστηκε τον ανασχεδιασμό της Θεσσαλονίκης μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917. Τη διαδρομή του άξονα της Αριστοτέλους από τον πως την οραματίστηκε ο Εμπράρ μέχρι σήμερα παρουσιάζει η  επιστημονική δουλειά  που έκαναν έξι καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, επί τρία χρόνια, μαζί με δεκάδες φοιτητές Αρχιτεκτονικής, από τα Πανεπιστήμια της χώρας μας.

Το θέμα της 17ης  Biennale είναι “Πως θα ζήσουμε μαζί”, Η ελληνική πρόταση επιχειρεί να απαντήσει στο κεντρικό θέμα αναδεικνύοντας τη σημερινή μορφή του άξονα της οδού Αριστοτέλους σε ένα πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι.

Στο Μπέη Χαμάμ εκτίθεται ένα μέρος της ελληνικής συμμετοχής που αναφέρεται κυρίως στη γενεαλογία του άξονα της Αριστοτέλους, ενώ στη Βενετία εκτίθεται μία πιο μοντέρνα εκδοχή που εστιάζει στις αρχιτεκτονικές ιδιότητες και στις κοινωνικές σχέσεις και επιπτώσεις που αναπτύσσονται σε αυτόν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος