Η πρόκληση της ψηφιακής εκπαίδευσης για τους νέους εργαζόμενους

Ο Άγγελος Χαριστέας, αντπεριφερειάρχης ψηφιακής πολιτικής βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής της ΕΡΤ3, «Μέρα με Χρώμα» και μίλησε για τις ψηφιακές δεξιότητες και το μέλλον της εργασίας, ενώ αναφέρθηκε στα προγράμματα που «τρέχει» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για να ενισχύσει αυτόν τον τομέα.

«Τρέξαμε ένα πρόγραμμα αφορούσε που τη γυναίκα (Internissa) και το ρόλο της στις νέες τεχνολογίες, πρόγραμμα που εκπαίδευσε πάνω από 200 γυναίκες πάνω σε θέματα ψηφιακών δεξιοτήτων, από το πώς θα κάνουν το βιογραφικό τους, πως θα σταθούν σε μία συνέντευξη. Γενικότερα βοήθησε το πρόγραμμα πολλές γυναίκες της Νότιας Ευρώπης».

Για το ότι πανελλαδικά υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις για προσωπικό με ψηφιακές δεξιότητες:
«Πολύ γρήγορα περάσαμε σε μία ψηφιακή εποχή, ήρθανε μεγάλες εταιρείες στη χώρα μας από το εξωτερικό. Αυτό που κάναμε τα τελευταία χρόνια είναι να υποστηρίξουμε κάποιες δράσεις, όπως το tech Thessaloniki, όπου πάνω από 5.000 νέοι και νέες πήγαν και τα παρακολούθησαν και είχαμε άμεσα διαδραστικότητα με εταιρείες που θέλουν να βρούνε άτομα. Από τους 5.000, οι 350 πιάσανε δουλειά. Το πρόβλημα είναι ότι σε μεγαλύτερες ηλικίες, που έχουμε καταρτιμένους, που γράφουν και κώδικα αλλά δεν έχουν συγκεκριμένες δεξιότητες και πρέπει να εκπαιδευτούν εκ νέου».

Για την εκτίμησή του για το μέλλον και πόσες ανάγκες θα προκύψουν:
«Μετά τον κορονοϊό και την έλευση μεγάλων εταιρειών στη χώρα μας, το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν ήταν έτοιμο να δώσει ανθρώπινο δυναμικό στις εταιρείες αυτές , άρα καλούμαστε να δούμε δύο άξονες, να εκπαιδεύσουμε όσους ήδη είχαν κάποιες δεξιότητες και δεύτερον να πάμε ένα βήμα πίσω, να πάμε στα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου να κάνουμε εκπαιδευτικά προγράμματα. Έχω ήδη τη δική μου πρόταση για τη δική μας περιφέρεια», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος