Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ρ. Θανούλη: “Η αφετηρία μιας γυναίκας δεν είναι ίδια με αυτήν του άντρα”

Για τους πολλαπλούς ρόλους της σύγχρονης γυναίκας και τη θέση της σε ένα ανδροκρατούμενο κόσμο με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μίλησε η Πρόεδρος του Δ.Σ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθηγήτρια Ρία Θανούλη στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” λέγοντας χαρακτηριστικά πως έχει την τύχη να βρίσκεται σε έναν οργανισμό, όπου εργάζονται πολλές σημαντικές γυναίκες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν και να διαμορφώνουν τα πράγματα.

Η ίδια τόνισε πως αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό και στο Τμήμα Κινηματογράφου όπου διδάσκει, ενώ σημείωσε ότι οι πολυεπίπεδες υποχρεώσεις μιας γυναίκας την κάνουν να προσπαθεί να συνδυάσει πολλά ανόμοια πράγματα, σε σχέση με έναν άντρα, που επικεντρώνεται ευκολότερα στην επαγγελματική του πορεία. “Η αφετηρία μιας γυναίκας δεν είναι ίδια με αυτήν του άντρα, σε όλη μας την πορεία” σημείωσε δίνοντας παραδείγματα από την καθημερινότητα των οικογενειών, ενώ υπογράμμισε πως οι διακρίσεις μεταξύ των δύο φύλων είναι κάτι πολύ παλιό και οι γυναίκες δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο.

Τέλος, μίλησε για τον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά σήμερα, τονίζοντας την ανάγκη να μεγαλώσουν ισότιμα και με τις ίδιες προοπτικές εξέλιξης, ούσα και η ίδια μητέρα δύο παιδιών, ενός κοριτσιού και ενός αγοριού.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην χθεσινή τελετή έναρξης του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και την ποιότητα των φιλμ που θα προβληθούν τις επόμενες δέκα μέρες στις αίθουσες της σημαντικότερης, κινηματογραφικής διοργάνωσης για τους φίλους του ντοκιμαντέρ στη χώρα μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος