Το «lovely places» είναι ένα πρόγραμμα, που αφορά στον ολιστικό τουρισμό, δηλαδή δε μας ενδιαφέρουν μόνο τα μνημεία, δε μας ενδιαφέρει μόνο η ομορφιά της φύσης και η γαστρονομία αλλά όλα τα παραπάνω μαζί.
Η Χρυσούλα Βοσκοπούλου, προϊσταμένη της διεύθυνσης πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για το θέμα.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα οι Περιφερειακές Ενότητες Φλώρινας και Καστοριάς είναι εταίροι σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που λέγεται «lovely places». Οι βασικοί μας εταίροι είναι το Σαν Μαρίνο και Περιφέρειες της Ιταλίας και βρίσκονται εδώ για ένα τριήμερο για να κινηματογραφήσουν ντοκιμαντέρ και υλικό, που θα προβληθεί, θα υπάρχει μία διάχυση και στην ιταλική τηλεόραση αλλά και διεθνώς και θα προβάλλει την περιοχή μας με έναν τρόπο ολιστικό. Δηλαδή θα προβληθούν μνημεία, η φύση, η αρχιτεκτονική, η γαστρονομία, τα κρασιά και πολλά άλλα», δήλωσε μεταξύ άλλων η Χρυσούλα Βοσκοπούλου.
Ρεπορτάζ: Σοφία Ζουζέλη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος