Η πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στον δήμο Προποντίδας

Έπειτα από τα πλήγματα που δέχθηκε ο Δήμος Προποντίδας στο παρελθόν λόγω πλημμυρικών φαινομένων έθεσε σε εφαρμογή ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, προκειμένου να αποφευχθεί επανάληψη των καταστροφών.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Τάσος Παντολέων που μετέβη στην περιοχή, όταν είχαν  σημειωθεί οι πλημμύρες, επέστρεψε για να διαπιστώσει την πρόοδο των παρεμβάσεων.

Έργο με 24 σημεία για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, βρίσκεται σε εξέλιξη, εξηγεί ο Μανώλης Καρράς, δήμαρχος Ν. Προποντίδας.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση των απαραίτητων υδραυλικών έργων για την αποκατάσταση – ενίσχυση των υποδομών που αφορούν στην αποστράγγιση των ομβρίων υδάτων σε είκοσι τέσσερις θέσεις της παραλιακής ζώνης του Δήμου Νέας Προποντίδας με σκοπό την προστασία των παρακείμενων οδών και των περιοχών πέριξ των ρεμάτων από τις έντονες πλημμύρες που πλήττουν συχνά τις εν λόγω περιοχές.

Προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών δίνουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα, λέει  ο δήμαρχος.

Σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου του Δήμου γίνονται καθοριστικές παρεμβάσεις. Θα σχηματιστούν γέφυρες μεγάλης διατομής, που θα επιτρέπουν την διέλευση των βρόχινων υδάτων, προκειμένου να συγκεντρώνονται τα νερά και να μην διαχέονται σε σπίτια, δρόμους και χωράφια.

Ένας ταμιευτήρας- λιμνοδεξαμενή έξω από τα Μουδανιά, που θα διοχετεύει τα νερά προς την θάλασσα θωρακίζει ολόκληρη την περιοχή, η οποία καθώς δεν παρουσιάζει κλήση του εδάφους συγκεντρώνει τα νερά σαν λίμνη. Αυτό το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80% και ήδη λειτουργούν παράλληλα τα δυο δίκτυα πολύ ικανοποιητικά, όπως φάνηκε με τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, είπε ο κ. Καρράς.

Το έργο που χρηματοδοτείται με 12,5 εκατ. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 18 μήνες, εφ’  όσον δεν σημειωθούν απρόοπτα και τεχνικές καθυστερήσεις και με δεδομένο ότι η Προγραμματική Σύμβαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της παραλιακής ζώνης του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, υπεγράφη με την  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στις 2 Φεβρουαρίου 2022, οι εργασίες φαίνεται πως “έτρεξαν” περισσότερο από γρήγορα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος