Η παράσταση «Αταίριαστο Ζευγάρι» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στο Θέατρο Κήπου

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει την πιο δημοφιλή κωμωδία του σπουδαίου μάστορα της σύγχρονης αμερικανικής κωμωδίας Νιλ Σάιμον, το «Αταίριαστο Ζευγάρι», σε σκηνοθεσία Λευτέρη Πλασκοβίτη.

Η ηθοποιός Θεοδώρα Σιάρκου φιλοξενήθηκε στο στούντιο της ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Ώρα Θερινή» και μίλησε για τη συγκεκριμένη παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστεί.

«Έχω τη χαρά να είμαι σε αυτή την παράσταση, βασική μου παρτενέρ είναι η κυρία Μαριάνθη Σοντάκη, εγώ υποδύομαι τον ρόλο της Ολυμπίας, εκείνη της Φλώρας, είναι δύο πολύ αγαπημένες φίλες, οι οποίες κάτω από μία περίεργη συνθήκη βιώνοντας έναν πολύ πρόσφατο χωρισμό η Φλώρα και έχοντας χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της, αναζητάει καταφύγιο στη φίλη της Ολυμπία. Εκείνη δέχεται απλόχερα να τη φιλοξενήσει και να συμβιώσει μαζί της μόνο, που αυτή η συμβίωση είναι τόσο δύσκολη και τόσο προβληματική, εξαιτίας των χαρακτηριστικών των προσωπικοτήτων τους, που είναι τελείως διαφορετικές και οδηγεί σε τέλμα και σε σύγκρουση. Γι’ αυτό και είναι επίκαιρο το έργο και γι’ αυτό ο Νιλ Σάιμον θα είναι πάντα επίκαιρος γιατί το έργο καταπιάνεται με τις ανθρώπινες σχέσεις, είτε αυτές κυμαίνονται σε ερωτικό είτε σε φιλικό επίπεδο και στο πόσο διατεθειμένοι είμαστε όλοι μας να θυσιάσουμε πράγματα ή να αφήσουμε το εγώ μας λίγο στην άκρη προκειμένου να συμβιώσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα κάτω από συνθήκες τέτοιες, που θα πρέπει κι εμείς να ρίξουμε λίγο νερό στο κρασί μας», ανέφερε μεταξύ άλλων η Θεοδώρα Σιάρκου.

Λίγα λόγια για το έργο

Το «Αταίριαστο Ζευγάρι» ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 1965 με άνδρες ηθοποιούς στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους και το 1985 ο Σάιμον ξαναδουλεύει το κείμενο και το παρουσιάζει στη «θηλυκή» εκδοχή του πάλι στο Μπρόντγουεϊ, ξανά με τεράστια επιτυχία. Μεγάλη επίσης επιτυχία έγινε και ως κινηματογραφική ταινία, με πρωταγωνιστές τους Τζακ Λέμον και Γουόλτερ Ματάου. Από τότε μέχρι και σήμερα συνεχίζει να παίζεται στις σκηνές όλου του κόσμου και στην αντρική και στην γυναικεία του εκδοχή.

Μέσα από πανέξυπνους διαλόγους, ο αριστοτέχνης της κωμωδίας Σάιμον, φιλοτεχνεί μια εικόνα της τότε σύγχρονης Αμερικής, όταν το περίφημο αμερικάνικο όνειρο έχει πια ξεθωριάσει και δεν υπάρχει πια κάτι να το αντικαταστήσει στην καρδιά του μέσου πολίτη.

Σήμερα το έργο του Νίλ Σάιμον, παραμένει επίκαιρο και αποκτά άλλες διαστάσεις. Μπορεί να μην «κλαίμε» για το χαμένο Αμερικανικό όνειρο, αλλά ζούμε στην ζοφερή εποχή της παγκοσμιοποίησης και της παντοκρατορίας του ίντερνετ και των σόσιαλ μίντια.  Με μια Ελληνική κοινωνία με πολλά και πολυποίκιλα προβλήματα, όπου οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν γίνει πολύ δύσκολες και προβληματικές και έχουμε την ανάγκη να πιαστούμε από κάπου, για να μην γεμίσουν τα σαλόνια των ψυχολόγων και των ψυχιάτρων από ψυχικά πάσχοντες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος