Η νέα γενιά γυναικών στον χώρο της οινοποιίας

Η γυναίκα μέχρι και πριν μερικά χρόνια στον χώρο της οινοποιίας υπήρχε μεν σαν παρουσία, κυρίως όμως σαν μέλος μιας ομάδας στην παραγωγή του κρασιού, στο αμπέλι και υπήρχαν πολύ περιορισμένα δείγματα γυναικών οινοποιών.

Ωστόσο, αυτή η εικόνα αλλάζει γιατί έρχεται στον χώρο η νέα γενιά, έρχονται γυναίκες, που έχουν κάνει σπουδές πάνω στην οινολογία και την αμπελουργία, βρίσκονται δίπλα σε πολύ χαρισματικούς γονείς και σιγά σιγά παίρνουν την επιχείρηση στα χέρια τους.

Με τη γνώση και το μεράκι τους, νέες γυναίκες έχουν μεγάλη διάθεση να δουλέψουν σκληρά και να αφήσουν το δικό τους στίγμα στον τομέα αυτόν.

Η Ευστρατία Ταζογλίδου, αμπελουργός-οινοποιός από τη Νάουσα μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» για την καθημερινότητά της στο οινοποιείο της.

Αντίστοιχα, τη δική της πορεία στον τομέα της οινοποιίας ανέλυσε άλλη μία οινοποιός, η Αφροδίτη Στεργίου. «Οι σπουδές σου δίνουν μία πάρα πολύ καλή βάση για να ασχοληθείς περαιτέρω με αυτό και να αντιληφθείς σφαιρικά το κομμάτι του οίνου. Το κρασί αφορά τη γεωγραφία, τη χημεία, την ιστορία, την αμπελουργία. Αφορά πάρα πολλά κομμάτια», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος