Η “μονοκαλλιέργεια” του τουρισμού στην Κρήτη

Ισχυρό πλήγμα δέχεται η τουριστική βιομηχανία της Κρήτης, που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στους Βρετανούς τουρίστες, και οι οποίοι είναι επαναλαμβανόμενοι. Εν τούτοις, οι κάτοικοι προσδοκώντας στην επομένη ημέρα, ανακατασκευάζουν τα μνημεία του νησιού, όπως τον φάρο των Χανίων. Το κενό των Βρετανών φαίνεται πως το καλύπτουν οι Γερμανοί, καθώς η Κρήτη αναδεικνύεται στον δεύτερο δημοφιλέστερο προορισμό των Γερμανών πελατών της TUI μετά την Μαγιόρκα.  Η ανακοπή του τουριστικού κύματος προς την Τουρκία βοηθά την Κρήτη, τονίζει ο Γιώργος Χριστοδουλάκης – πρόεδρος της ένωσης επιχειρηματιών ενοικιαζομένων διαμερισμάτων- δωματίων Ν. Ηρακλείου. Οι περισσότεροι τουρίστες προέρχονται από την Γερμανία, ακολουθούν οι Πολωνοί και οι Γάλλοι, ενώ έπονται οι Βέλγοι, οι Ολλανδοί, οι Ελβετοί και οι Ισραηλινοί. Η Ελλάδα με τους εμβολιασμούς έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων τουριστών σε αντίθεση με την Τουρκία, που είναι ο μεγάλος  ανταγωνιστής.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η αύξηση των επισκεπτών σε σχέση με το  διάστημα 21 – 27 Ιουνίου αγγίζει το 40%. Άπαντες ελπίζουν να πάει καλύτερα ο τουρισμός, αλλά το πλήθος των κλινών δεν θα καλυφθεί εκτιμά ο κ. Χριστοδουλάκης. Η Κρήτη γεμίζει από επαναλαμβανόμενους πελάτες και το πλήγμα στην αγορά είναι μεγάλο, καθώς η Βρετανοί είναι δεύτεροι στην λίστα των επισκεπτών.

Η συνέχιση του απαγορευτικού από την κυβέρνηση Τζόνσον δεν επιτρέπει αισιοδοξία για την φετινή χρονιά. Όμως δεν είναι μόνο οι Βρετανοί που δεν μπορούν να ταξιδέψουν. Όλοι οι Ευρωπαίοι δείχνουν επιφυλακτικοί.

Η ΤUI Βρετανίας, ανακοίνωσε ακύρωση πακέτων διακοπών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και τα Χανιά, έως τις 4 Ιουλίου. Αυτό δεν πτοεί  τους Χανιώτες, οι οποίοι συνεχίζουν τα έργα αναστήλωσης του πέτρινου φάρου στην είσοδο του λιμανιού. Ο λεγόμενος Αιγυπτιακός Φάρος, που κτίστηκε από τους   Ενετούς στα τέλη του 16ου αιώνα αποτελεί το στολίδι της πόλης και το πλέον γνωστό μνημείο της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος