Η μεγάλη “πληγή” του κυκλοφοριακού στη Θεσσαλονίκη

«Eπαναλαμβανόμενος Γολγοθάς» σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής. Η καθημερινότητα για χιλιάδες οδηγούς επαγγελματίες και μη αλλά και για επιβάτες λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη.

Διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, φορτοεκφορτώσεις φορτηγών στις λεωφορειολωρίδες, έλλειψη χώρων παρκινγκ δοκιμάζουν την υπομονή οδηγών και μετατρέπουν τις μετακινήσεις σε… «αποστολές για γερά νεύρα».

Μετρό, αυξημένη παρουσία της τροχαίας σε κομβικά σημεία της Θεσσαλονίκης αλλά και χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης σύμφωνα με τους οδηγούς θα έδιναν ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Καλύτερα δεν τα πάνε οι Θεσσαλονικείς οδηγοί ούτε στο κομμάτι των τροχονομικών παραβάσεων, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση πανελλαδικά μετά την Αθήνα με 14.459 παραβάσεις σε λιγότερο από ένα μήνα. Στο ίδιο διάστημα η τροχαία πανελλαδικά βεβαίωσε 97.109 παραβάσεις. Μόνο οι 3 περιφέρειες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας συγκεντρώνουν το 42% των πανελλαδικών τροχονομικών παραβάσεων.

Εξίσου αποκαλυπτικοί για το πως διαμορφώνεται η κατάσταση στα αστικά κέντρα όπως η Θεσσαλονίκη είναι οι αριθμοί και το είδος των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν αφού αφορούσαν παράνομη στάθμευση, υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας ή κράνος ακόμη και χωρίς άδεια ικανότητας αλλά και οδήγηση σε κατάσταση μέθης.

Πιο επιτακτική γίνεται η ανάγκη λήψης μέτρων για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση εντός και εκτός πολεοδομικού ιστού στη Θεσσαλονίκη ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου οπότε και η κίνηση ιδιαίτερα στις εξόδους της πόλης προς Χαλκιδική, Πιερία και Καβάλα θα αυξηθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος