Η μάχη των κατοίκων του Δρυμού Θεσσαλονίκης με τον εφιάλτη της έλλειψης νερού

Τη δική τους μάχη με τον εφιάλτη της έλλειψης νερού δίνουν οι κάτοικοι του Δρυμού Θεσσαλονίκης.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς υπάρχουν γεωτρήσεις προκειμένου να υδροδοτούνται τα σπίτια, ωστόσο από τα 40 κυβικά, που έδιναν στην αρχή, τώρα έχουν φτάσει να δίνουν 15 και να κρίνεται ασύμφορη η λειτουργία τους.

Το νερό εδώ και πολλά χρόνια είναι ακατάλληλο προς πόση αλλά επειδή είναι πολύ λίγο πλέον ακόμα και μόνο για τις υπόλοιπες ανάγκες, γίνονται σχεδόν καθημερινά διακοπές νερού, ώστε να εξοικονομηθεί.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλές αγροκτηνοτροφικές, κτηνοτροφικές και άλλες μονάδες, που χρειάζονται το νερό για τη λειτουργία τους ενώ και οι κατοικίες διαθέτουν στην πλειονότητά τους κήπους, με τις ανάγκες για νερό να αυξάνονται.

Σύμφωνα με την Όλγα Γαβότση, πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής ύδρευσης και αποχέτευσης δήμου Ωραιοκάστρου, το πρόβλημα αυτό αναμένεται να λυθεί μέχρι το τέλος του 2026 όταν και εφόσον ενταχθεί η περιοχή στο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΑΘ.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο αυτό είναι εφικτό να συμβεί.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Σταματόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος