Η Μαρία Σολωμού πρωταγωνιστεί στο «Όνειρο…» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ – Για λίγες παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη

Το «Όνειρο…», μια θεατρική παράσταση βασισμένη στο κλασικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», πρόκειται να παρουσιαστεί στην εξωτερική αυλή του Κυβερνείου (Παλατάκι), που βρίσκεται στον Δήμο της Καλαμαριάς, από τις 12 έως και τις 23 Ιουλίου, μόνο για έντεκα παραστάσεις.

Η Μαρία Σολωμού φιλοξενήθηκε στο στούντιο της ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Ώρα Θερινή» και αναφέρθηκε στο έργο, που θα ανέβει τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

«Εγώ κάνω την Τιτάνια, τη βασίλισσα των ξωτικών. Είναι ένας θίασος με 17 άτομα, μία εξαιρετική ομάδα. Δηλαδή ήρθα εδώ χωρίς να ξέρω άνθρωπο. Με πήρε τηλέφωνο η Φρόσω Λύτρα και με ρώτησε ‘’τι θα κάνεις το καλοκαίρι’’, λέω ‘’δεν έχω κάτι στο μυαλό μου’’, εμένα δε μ’ αρέσει να δουλεύω συνήθως καλοκαίρια και ήμουν και σε στοπ ουσιαστικά  από δουλειά, δηλαδή είχα να κάνω θέατρο από την πανδημία και δεν το είχα στο νου μου. Αλλά με το που ακούω ‘‘όνειρο’’ και ‘’Θεσσαλονίκη’’, είπα ‘’ωραία, ωραία, μαζεύω βαλίτσα κι έρχομαι, πού να ‘ρθω’’, κατευθείαν…», σχολίασε αρχικά η Μαρία Σολωμού.

«Ο χώρος είναι μαγικός, είναι ιδανικό, καταρχάς είναι μια φυσική σκηνή το Παλατάκι, δε στήσαμε τίποτα, κάποια αντικείμενα σκηνικά έχουμε και παίζουμε σε όσα επίπεδα περισσότερα μπορούμε, δηλαδή και κάτω και στα σκαλιά και πάνω και λίγο πιο πάνω. Είναι μαγικό από μόνο του, είναι ένα σκηνικό αυτό και είναι τέλειο βέβαια, θάλασσα, φεγγάρι, φύση οπότε δένει με έναν πολύ ωραίο τρόπο όλο το σκηνικό και το έργο αυτό είναι σα να έπρεπε να γίνει εκεί», ανέφερε σχετικά με το Παλατάκι, που θα φιλοξενήσει την παράσταση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος