Η μαγική λιμνοπολιτεία της Καστοριάς

Αγαπημένος προορισμός, η Καστοριά μαγεύει και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, προκαλώντας το αδιαχώρητο στις κρατήσεις δωματίων.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σοφία Ζουζέλη, μπαίνει στο πνεύμα των ημερών και ξεναγεί τους τηλεθεατές στην πόλη των μοναδικών εορταστικών εκδηλώσεων.

Ο πολιτιστικός πλούτος και η ποικιλία των επιλογών καθιστούν την περιοχή πόλο έλξεως, με αποτέλεσμα οι κρατήσεις να έχουν φτάσει στο 100% και αν δεν ήταν ατόπημα έκφρασης θα λέγαμε πως το είχε ξεπεράσει.

Αυτήν την στιγμή διαχειριζόμαστε μόνο καταλύματα στα οποία τυχόν έχει ακυρωθεί κάποια κράτηση, εξηγεί ο Σιδέρης Σμαρόπουλος, πρόεδρος του συνδέσμου ξενοδόχων Καστοριάς.

Ο Δήμος Καστοριάς, υποδέχεται τις γιορτές, με εορταστικά δρώμενα που ξεκίνησαν  στις 8 Δεκεμβρίου με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Ομόνοιας και θα ολοκληρωθούν στις 8 Ιανουαρίου 2023. Κατά το διάστημα  αυτό θα λειτουργήσει η Μαγική Λιμνοπολιτεία. Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο που απευθύνεται στους μικρούς επισκέπτες ή όσους αισθάνονται παιδιά.

Εχθές το βράδυ δεκάδες παιδιά και πλήθος κόσμου απελευθέρωσαν, 400 ιπτάμενα φαναράκια, φωτίζοντας τον νυχτερινό ουρανό της Καστοριάς.

Η μαγική λιμνοπολιτεία της Καστοριάς

Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων είναι στις 8 Ιανουαρίου με το ξεφάντωμα του Καστοριανού καρναβαλιού, τα γνωστά Ραγκουτσάρια, μια αναβίωση των αρχαίων Διονυσιακών τελετών.

Είναι μια οικονομική ανάσα για όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής, σημειώνει ο κ. Σμαρόπουλος, που βλέπει την πόλη να δονείται σε ρυθμούς εορταστικούς και καρναβαλικούς. Σε όσους ανησυχούν για τις καιρικές συνθήκες απαντά καθησυχαστικά: «Είμαστε μαθημένοι σε κάθε καιρικό φαινόμενο και πάντα οι δρόμοι είναι ανοικτοί».

Αύριο Πέμπτη ξεκινά η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Στολίζω, Χαρίζω» από τον Προοδευτικό Σύλλογο Κυριών Καστοριάς, στο Ίδρυμα Ηρακλής Καλλισθένης, ενώ το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα η Καρναβαλική εκδήλωση «Τα Καστοριανά Μπουλούκια» στην πλατεία Ειρήνης, στις πέντε το απόγευμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος