Η Κρήτη αποχαιρετά τον Ζαχαρή Μελεσανάκη

Ένας από τους τελευταίους μεγάλους της κρητικής μουσικής, ο δεξιοτέχνης λυράρης Ζαχαρίας Μελεσανάκης, έφυγε από τη ζωή, σκορπίζοντας πένθος σε όλο το καλλιτεχνικό και όχι μόνο, κόσμο του νησιού μας.
Η καταγωγή του ήταν από το Μεσοχωριό του δήμου Μονοφατσίου, που μαυροντύθηκε για το χαμό του δικού του «Μελεσανού»
Βιρτουόζος λυράρης και μοναδικός συνθέτης, ο Ζαχαρίας Μελεσανάκης με το γλυκό παίξιμο της λύρας του, συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα στην δισκογραφία και στο πάλκο. Η συνεργασία του με τον Μανόλη Κακλή και οι συνθέσεις του «Μελεσανού» που ερμηνεύτηκαν μοναδικά από τον Κακλή έχουν αφήσει εποχή στην κρητική μουσική.

Ο Ζαχαρίας Μελεσανάκης ήταν αναγνωρισμένος από όλους τους Κρητικούς όπου γης δήλωσε ο Στέλιος Παπαδάκης μουσικός και συνεργάτης του. Αυτό που τον ενδιέφερε ήταν μόνον η μουσική και όχι οι προσωπικές του επιδιώξεις ή τα χρήματα, πρόσθεσε ο κ. Παπαδάκης.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος