Η κρίσιμη ώρα της επιλογής για μαθητές: ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ- Πώς μπορούν νέοι και νέες να επιλέξουν επάγγελμα

Το ζήτημα του επαγγελματικού προσανατολισμού είναι αρκετά σημαντικό για τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και για τους πιο μεγάλους σε ηλικία.

Μέσα από ερωτηματολόγια και τεστ μπορεί κανείς να σκιαγραφήσει στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς του και μέσα από 16 επαγγελματικές κατηγορίες, γίνεται προσπάθεια ταύτισης των χαρακτηριστικών του ατόμου με κάποιο επάγγελμα.

Ο Θανάσης Λέλες, επιστημονικός υπεύθυνος συμβουλευτικής εταιρείας, μιλά στην εκπομπή της ΕΡΤ3, «Μέρα με Χρώμα» για το πώς μπορούν αυτά τα τεστ να βοηθήσουν τον οποιονδήποτε να χαράξει τη δική του επαγγελματική πορεΊα, αλλά και για την επιλογή που καλούνται να κάνουν οι μαθητές ανάμεσα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Παράλληλα παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το ότι στη χώρα μας το 52% παραμένει χωρίς πρόσβαση σε επαγγελματικό προσανατολισμό, την ανάγκη για σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό, και αναφέρθηκε στην επαγγελματική βάση που ταιριάζει, και τον χρυσό κανόνα επιλογής επαγγέλματος.

Η ψυχολόγος και Πρ. τμήματος υγείας πρόληψης & εθελοντισμού του Δήμου Συκεών, Νικολέτα Δαλάτση μίλησε για το πώς η επιλογή ρούχων και παιχνιδιών καθορίζει την επιλογή του επαγγελματισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος