«Η κοριτσιέρα των Βούρλων» με την Ελένη Φιλίνη στη Θεσσαλονίκη

«Η κοριτσιέρα των Βούρλων» με την Ελένη Φιλίνη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για δύο παραστάσεις. Μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στα κορίτσια, που αγαπήθηκαν πίσω από την Πορτάρα.

«Είναι ένα έργο, που παίζουμε με εκπληκτική επιτυχία από τον Δεκέμβριο στην Αθήνα. Σήμερα είμαστε στο θέατρο Αμαλία. Πρόκειται για αληθινές ιστορίες γυναικών. Πριν την Τρούμπα, ο πρώτος δημόσιος οίκος ανοχής από το 1875 μέχρι το 1940, που το επιτάξανε οι Γερμανοί και το έκαναν φυλακές», σχολίασε μεταξύ άλλων η Ελένη Φιλίνη στην ΕΡΤ3.

Λίγα λόγια για το έργο

1875. Ο Δήμος Πειραιά εκτοπίζει ένα μεγάλο αριθμό πορνών σ’ ένα μεγάλο οίκημα – εκτός σχεδίου πόλεως τότε – στην περιοχή των Βούρλων. Τα Βούρλα χωρίζονταν σε τρεις αυλές ανάλογα με την ηλικία των γυναικών. Στην πρώτη αυλή ήταν οι μικρές, τα «τρυφερούδια», στη δεύτερη οι πιο μεγάλες και στην τρίτη αυτές που ήταν έτοιμες για απόσυρση, «οι μεστωμένες». Για πολλές δεκαετίες εκατοντάδες γυναίκες άσκησαν έγκλειστες εκεί το επάγγελμα της πορνείας μέχρι τα Βούρλα να μετατραπούν σε φυλακή από τους Γερμανούς το 1940- 1941.

Μέσα από στοιχεία μυθοπλασίας αλλά και πραγματικές μαρτυρίες, η Ελένη Φιλίνη και η Κατερίνα Αγγελίτσα ζωντανεύουν αυτές τις γυναίκες και ανοίγουν την καρδιά τους. Μας μιλούν για όλα αυτά που έζησαν μέχρι να φτάσουν στα Βούρλα, για τη ζωή τους μέσα στην «κοριτσιέρα» όπως συνήθιζαν να λένε, για όσα τις πονούν μα και για τα όνειρα που δε σταμάτησαν ποτέ να έχουν. Και φυσικά, μας τραγουδούν. Μας τραγουδούν πολύ. Πώς αλλιώς να πούνε της ψυχής τους τα ανείπωτα;

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος