Η Κέρκυρα καταγράφει απώλειες από τους Βρετανούς τουρίστες

Με πολλούς αστερίσκους άνοιξε η ταξιδιωτική αγορά για τους Βρετανούς, αλλά η τελική απόφαση αναμένεται στις 12 Ιουλίου μετά την γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, για το αν θα επιτραπεί στους πλήρως  εμβολιασμένους να επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα χωρίς να απαιτείται η παραμονή τους σε καραντίνα.

Παραδοσιακά η Βρετανία υπήρξε η κυρίαρχη τουριστική αγορά για την Κέρκυρα. Το 30% των πελατών στο νησί προέρχονται από την Αγγλία και το πλήγμα για την τοπική κοινωνία είναι σημαντικό.

Ίσως υπάρξει κάποια επισκεψιμότητα, εάν επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης  Τζόνσον για άρση όλων των περιορισμών στις 19 Ιουλίου, επισημαίνει ο Χαράλαμπος Βούλγαρης, πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Κερκύρας. Παρά την   συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για τα ταξίδια, οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες όπως η TUI ετοιμάζονται για τις πρώτες πτήσεις στο νησί.  Ωστόσο, η ένταξη της Ελλάδας στον πορτοκαλί κατάλογο επηρέασε τις προβλέψεις για τα έσοδα και για επισκέπτες έστω και σε ποσοστό 50% σε σχέση με την περίοδο του 2019.

«Το στοίχημα είναι να σώσουμε πλέον ότι έχει απομείνει την υψηλή τουριστική περίοδο. Αν τα πράγματα κυλήσουν ομαλά ενδεχομένως να παραταθεί η τουριστική περίοδος και να ισορροπήσουν οι απώλειες», τονίζει ο κ. Βούλγαρης.

Αναφορικά με την εσωτερική αγορά είπε πως υπάρχουν προσφορές κυρίως από ξενοδοχεία κάτω των πέντε αστέρων όπου διαπιστώνονται και οι χαμηλές πληρότητες. Η Κέρκυρα ανταποκρίνεται στα βαλάντια όλων των επισκεπτών.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley  η εξάπλωση της μετάλλαξης “ΔΕΛΤΑ” ενδέχεται να δημιουργήσει αποκλίσεις στο ποσοστό οικονομικής ανάκαμψης των χωρών της ΕΕ κυρίως εκείνων που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Όπως ανακοίνωσαν η ανάκαμψη σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται τώρα από την επιτυχία του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην ΕΕ και κατά πόσον η μετάλλαξη θα προκαλέσει ρήγμα μεταξύ των κρατών -μελών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος