Η ΕΡΤ3 στο πλέον εμβληματικό κτίριο του πρώην στρατοπέδου Π. Μελά

Στο στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στο κτίριο Στρατωνισμού, στο παλαιότερο κτίσμα, χαρακτηρισμένο μάλιστα ως μνημείο. Το συγκεκριμένο έργο θα δώσει στην ουσία σάρκα και οστά στη μελέτη αξιοποίησης της έκτασης καθώς οι εργασίες που εκτελούνταν μέχρι τώρα αφορούσαν περισσότερο τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων. Εκεί θα φιλοξενηθούν κάποιες υπηρεσίες του δήμου καθώς και ένας εκθεσιακός χώρος για την Εθνική Αντίσταση.

Στα άδυτα του πιο εμβληματικού κτιρίου του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, μπήκε η κάμερα της ερτ3 για να καταγράψει την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και επανάχρησης του κτιρίου Στρατωνισμού Α2. Είναι ένα από τα παλαιότερα κτίρια που δεσπόζει στο χώρο το οποίο μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων.

Στο κτήριο Α2 θα λειτουργήσει Μουσείο – Εκθεσιακός Χώρος Εθνικής Αντίστασης και επιτελικές υπηρεσίες του Δήμου Παύλου Μελά, μεταξύ των οποίων νέο Δημαρχείο και σύγχρονη Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου.

Στρατηγικός στόχος με την επανάχρηση του κτιρίου Α2 είναι σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Σίσσυ Φραγκοπούλου, η δημιουργία ενός πολιτιστικού πόλου, ενός χώρου ιστορικής μνήμης που θα εξασφαλίζει ταυτόχρονα την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πολίτες. Το έργο με προϋπολογισμό επτά εκατομμυρίων ευρώ περίπου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2024.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος