Η ΕΡΤ3 στη Νέα Νικομήδεια Ημαθίας, γενέτειρα του Μίμη Παπαϊωάννου

Ο Μίμης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1942 στο χωριό Νέα Νικομήδεια Ημαθίας. Εκεί έπαιξε πρώτη φορά ποδόσφαιρο, πριν τον αποκτήσει η Βέροια το 1959.

Με το ποσό ρεκόρ, για την εποχή, των 175 χιλ. δραχμών, η ΑΕΚ θα καταφέρει να τον αποκτήσει το 1962. Στη γενέτειρα του βρέθηκε ο Γιώργος Μίνος και συνομίλησε μεταξύ άλλων με τον Παύλο Παπαδόπουλο, τον άνθρωπο που βοήθησε για την μεταγραφή του στην ΑΕΚ, από την θέση του προέδρου της τοπικής ομάδας.

«Τον είχαμε στη Βέροια με υποσχετική, εντωμεταξύ ενδιαφέρθηκε η ΑΕΚ. Από τον Ολυμπιακό μας είπαν δε μας κάνει γιατί μόνο ένα πόδι έχει, σηκωθήκαμε και φύγαμε, πήγαμε στην ΑΕΚ. Πήγαμε, το συζητήσαμε κι εκείνοι αρνηθήκανε. Μας συναντάει ο Τζανετής, μας γυρνάει πίσω. ‘’Θα τον πάρετε αυτόν τον άνθρωπο, τον Μίμη θα τον πάρετε’’. Κι έτσι τελείωσε η μεταγραφή. 300 χιλιάδες κόστισε η μεταγραφή.

Την πρώτη μπαλιά εδώ την ξεκίνησε και πολύ νωρίς έπαιξε και ποδόσφαιρο στη Νέα Γενεά», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ομάδας, δείχνοντας στην κάμερα της ΕΡΤ3 το πρώτο δελτίο του Δημήτρη (Μίμη) Παπαϊωάννου, το οποίο εκδόθηκε στις 3/9/1957.

«Δεν υπάρχει σαν χαρακτήρας, ήταν το κάτι άλλο. Θα θυμάμαι για πάντα τη φιλοξενία του, άνθρωπο δε χάλασε ποτέ», συμπλήρωσε ο Παύλος Πετρόπουλος.

«Πενθεί όλη η Ελλάδα, δεν πενθεί μόνο το χωριό μου, μπορεί να ήταν θείος μου αλλά γέννησε πολλά παιδιά με το να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, για μένα ήταν το ίνδαλμά μου. Από τότε, που πήγα στην ΑΕΚ μωρό 10 χρονών, τον θαύμαζα, όπως θαύμαζα και πολλούς άλλους αλλά για μένα ήταν σαν δεύτερος πατέρας μου», ανέφερε για τον μεγάλο Μίμη του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Δημήτρης Σταφυλίδης, πρώην ποδοσφαιριστής και ανιψιός του.

«Ο Μίμης Παπαϊωάννου τίμησε το χωριό μας, την ιδιαίτερη πατρίδα του», δήλωσε για τον θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια, ο πρόεδρος της κοινότητας Νέας Νικομήδειας, Γιώργος Ευτυριάδης.

«Ο Μίμης Παπαϊωάννου, πάλεψε, ήταν πεισματάρης, τα κατάφερε και πέτυχε», τονίζει ο κ. Ευτυριάδης.

Ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης θυμάται το ξεκίνημα του άσου των γηπέδων από την ομάδα της Βέροιας. Ο ίδιος, αν και δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο, θαύμαζε τον Μίμη Παπαϊωάννου. Μάλιστα, όπως σημειώνει, συζητείται η μετονομασία του γηπέδου της Βέροιας, σε γήπεδο «Μίμης Παπαϊωάννου». Ήδη, εξάλλου, εδώ και αρκετά χρόνια στο γήπεδο της Νέας Νικομήδειας έχει δοθεί το όνομα του θρυλικού ποδοσφαιριστή.

Μόλις 40 ημέρες πριν έφυγε από τη ζωή η αδελφή του Μίμη Παπαϊωάννου, η οποία ζούσε στο χωριό με την οικογένειά της. Ο αδελφός της επισκεπτόταν συχνά το χωριό, πριν αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Συνέχιζε να συναντάται με τους παιδικούς του φίλους και να συζητούν για ποδόσφαιρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος