Η επανεκκίνηση του τουρισμού

Μουδιασμένοι και αναμένοντας τις σχετικές ανακοινώσεις, επαγγελματίες και εν δυνάμει ταξιδιώτες, προσδοκούν την επανεκκίνηση του τουρισμού, έπειτα από ένα χρόνο αναστολής των πάντων. Εφ’ όσον ευοδωθεί το σενάριο ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου και ο εμβολιασμός θα μπορεί να εγγυηθεί την είσοδο τουριστών απαλλαγμένων από επικίνδυνο ιικό φορτίο, οι ξενοδόχοι θα εκκινήσουν με διαφορετικούς όρους ασφάλειας την παροχή υπηρεσιών. Με αστερίσκους είναι η προοπτική του ανοίγματος της 14ης Μαίου είπε ο Γρηγόρης Τάσιος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Προς το παρόν ως χώρα είμαστε στο κόκκινο, αλλά περιμένουμε να αποφασιστεί ένα  κοινό πιστοποιητικό στην Ευρώπη ανεξάρτητα από το αν κάποιος επισκέπτης θα είναι εμβολιασμένος. «Θέλουμε να δίνεται η δυνατότητα σε μια μονάδα ξενοδοχειακή για την διενέργεια rapid-test». Οι ξενοδόχοι πρότειναν να υπάρξει επιδότηση για τα τέστ, που θα διενεργούνται για τους επισκέπτες και το προσωπικό.

Η Ελλάδα θεωρείται ένας από τους πέντε προτιμώμενους προορισμούς για το 2021, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TUI Γερμανίας Μάρεκ Αντράισακ. Όπως δήλωσε οι κύριοι προορισμοί οργανωμένων διακοπών το  καλοκαίρι θα είναι Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος και Πορτογαλία.

Το 2020 ήταν μια χαμένη  τουριστική περίοδος για το σύνολο των επαγγελματιών του χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι περισσότερες μεσογειακές χώρες ήταν χαμένες. Μάλτα, Πορτογαλία και Ισπανία κατέγραψαν μείωση του αριθμού των τουριστών τους κατά 75%, αλλά οι διεθνείς αφίξεις στην Ιταλία αισθητά καλύτερες ήταν μειωμένες μόνο κατά 56,4%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος