Η Ελβετία χορηγός της επανεκκίνησης του σιδηροδρομικού δικτύου στην Πελοπόννησο

Επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Πρεσβεία της Ελβετίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (15/3/2024), στο Παρθένι Αρκαδίας, για την αναβίωση του σιδηροδρομικού δικτύου της περιοχής. Σύμφωνα με τον Γιάννη Γιαννακόπουλο, πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Παρθενίου, η πρεσβεία έφερε πέντε πολύ σημαντικούς εμπειρογνώμονες από την Ελβετία για να μεταφέρουν τη τεχνογνωσία τους για το τρένο και πως το τρένο ως τουριστικό προϊόν μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός τόπου.

Σκοπός της επίσκεψης τόσο του Ελβετού πρέσβη στην Αθήνα, Στέφαν Έστερμαν, όσο και του φιλέλληνα καθηγητή Χωρικού Σχεδιασμού του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης και υπεύθυνου για τα σιδηροδρομικά δίκτυα, Μπέρντ Σολ, είναι να ενισχυθεί η προσπάθεια για την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Η ελβετική αντιπροσωπία δήλωσε ενθουσιασμένη από τις υποδομές, παρότι ανενεργές, με τον κ. Έστερμαν να δηλώνει ότι από την πλευρά του θα βοηθήσει με κάθε τρόπο στη διάσωση και επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο αποτελεί ιδιαίτερη πολιτιστική κληρονομιά για την ευρύτερη περιοχή.

Ρεπορτάζ Π. Μπρούσαλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος