Η Ελλάδα «δίπλα» στα ζώα συντροφιάς των Ουκρανών προσφύγων – Προσέφερε 11 τόνους ζωοτροφών και υγειονομικού υλικού

Περισσότεροι από 11 τόνοι ζωοτροφές και υγειονομικό υλικό μεταφέρθηκαν στα πολωνό-ουκρανικά σύνορα με σκοπό να συνδράμουν στις προσπάθειες των Πολωνών κτηνίατρων που περιθάλπουν ζώα συντροφιάς όπως σκύλους, γάτες και κουνέλια που μεταφέρουν οι Ουκρανοί πρόσφυγες εγκαταλείποντας την πατρίδα τους.

Ήταν μία πρωτοβουλία του ελληνικού υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο.

Η αποστολή ξεκίνησε από το Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης και μάλιστα εκει βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και η επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Η Ελλάδα «δίπλα» στα ζώα συντροφιάς των Ουκρανών προσφύγων – Προσέφερε 11 τόνους ζωοτροφών και υγειονομικού υλικού

Στα «χέρια» των Πολωνών κτηνίατρων η ελληνική βοήθεια

Την πρώτη ελληνική αποστολή με τις ζωοτροφές και το υγειονομικό υλικό παρέδωσαν στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου και αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων Αθηνά Τραχήλη, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Χαρλαμπάκης.

Η κ Τραχήλη, είπε στην εκπομπή «από τις 6» ότι στα σύνορα έχει στηθεί ένα πρόχειρο κτηνιατρικό κέντρο για την υποδοχή των προσφύγων με κατοικίδια, το οποίο λειτουργεί με εθελοντές Πολωνούς κτηνίατρους καθόλου το 24ωρο και μάλιστα πως υπάρχουν ιδιαίτερα μεγάλες ανάγκες αφού οι προσφυγές έτσι όπως εγκαταλείπουν τις εστίες τους δεν καταφέρνουν να πάρουν τα στοιχειώδη ούτε για τους ιδίους ούτε για τα κατοικίδια τους.

Δωρεάν περίθαλψη σε κατοικίδια Ουκρανών στην Ελλάδα

Στο ίδιο πλαίσιο έχει γίνει γνωστό ότι στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 100 σημεία, κτηνιατρεία και κτηνιατρικές κλινικές σε όλη την Ελλάδα- που παρέχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες περίθαλψης ζώων συντροφιάς τα οποία έρχονται από την εμπόλεμη Ουκρανία με τους κηδεμόνες τους. Σ’ αυτά τα κτηνιατρεία και κλινικές μπορούν να απευθυνθούν οι πρόσφυγες ώστε να εξετάσουν ΔΩΡΕΑΝ οι γιατροί το κατοικίδιό τους.

Ο κατάλογος με τους εθελοντές κτηνιάτρους έχει κοινοποιηθεί στην Πρεσβεία της Ουκρανίας και τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, εθελοντές του Κτηνιατρικού Συλλόγου θα βρεθούν στα σύνορα, στον Προμαχώνα, και σε δομές προκειμένου να περιθάλψουν και να εξετάσουν τα ζώα των Ουκρανών προσφύγων.

Πηγή: ΕΡΤ / Νία Αβδελλή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος