Η μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή «Κάποτε στο Βόσπορο» σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου και μουσική του Νίκου Κυπουργού παρουσιάζεται απόψε στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα ακολουθήσει περιοδεία σε πολλές ελληνικές πόλεις. Η τάση, η οποία τα τελευταία χρόνια έφερε στο προσκήνιο παραγωγές με νοσταλγικό περιεχόμενο επαληθεύεται στο νέο έργο του Άκη Δήμου.
Το έργο του Δήμου, τόνισε στην εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ3 η ηθοποιός Ελένη Καρακάση είναι αφιερωμένο στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης που αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν το φθινόπωρο του 1955. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τη ζωή και τις ιστορίες τους και ο συγγραφέας αποτυπώνει με συγκινητικό τρόπο, αλλά και χιούμορ, το κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο εκείνης της εποχής, επιχειρώντας τη δική του καλλιτεχνική κατάθεση στο ζήτημα του διωγμού των τελευταίων Ελλήνων της Πόλης.
Στην παράσταση συμμετέχουν οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Νεφέλη Κουλούρη, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος