Η έκθεση «Σημαίες μας, Πανιά περίλαμπρα, Σημάδια ιστορικά» στο Στάδιο Τεγέας

Οι σημαίες έμεναν ψηλά στον πόλεμο, ακόμα κι όταν αυτοί, που τις κρατούσαν δέχονταν πυρά και είχαν την τιμητική τους στην Επανάσταση του 1821.

Στο Στάδιο Τεγέας στην Αρκαδία, εγκαινιάστηκε η έκθεση «Σημαίες μας, Πανιά περίλαμπρα, Σημάδια ιστορικά» της Μαιρηλί Χαραμή, η οποία φιλοξενεί 50 χειροποίητες σημαίες-αντίγραφα, που έχουν τη δική τους ιστορία και φτιάχτηκαν με υλικά, της εποχής, που αντιπροσωπεύουν.

Με φυτικές βαφές ξεχασμένες, καρυδότσουφλα, κρεμμυδότσουφλα, φλοιούς από δέντρα, κουρκουμά η δημιουργός της έκθεσης επιχείρησε να προσεγγίσει όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα χρώματα στα λάβαρα.

«Εδώ βλέπετε μία έκθεση, που έγινε την εποχή του κορονοϊού, είχα μια έμπνευση να αναπαραστήσω το μεγαλύτερο μέρος από τις γνωστές σημαίες και τα λάβαρα του αγώνα και να προσπαθήσω να τις γυρίσω σε όλη την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να δεις κανείς αυτές τις σημαίες, οι οποίες δε μετακινούνται. Είναι στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και δεν μετακινούνται για λόγους ιστορικότητας», δήλωσε μεταξύ άλλων η .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος