Η εικόνα της βιοτεχνίας στη Θεσσαλονίκη- «Ο καταναλωτής ψάχνει το made in Greece»

Τα τελευταία χρόνια αρκετές βιοτεχνίες είχαν βάλει λουκέτο, αλλά φαίνεται και πάλι ότι η βιοτεχνία παίρνει τα πάνω της με νέους ανθρώπους να μπαίνουν στο χώρο και να θέλουν να επαναφέρουν τις παλιές καλές εποχές.

Η Αγγελική Γούση, υπεύθυνη πωλήσεων βιοτεχνίας ρούχων αναφέρει σχετικά: «η ελληνική αγορά και βιοτεχνία στοχεύει στην ποιότητα και ο καταναλωτής έχει αποφασίσει ότι το διαχρονικό είναι η ποιότητα και έχει αρχίσει και ψάχνει ξανά το «made in Greece». Η πορεία της βιοτεχνίας από το 1980 είχε μηδενίσει και τώρα τελευταία υπάρχει μία άνοδος. Είναι δύσκολη η εύρεση προσωπικού, γιατί το να είσαι κόφτης, κεντηματάς είναι ειδικότητες που θέλουν γνώσεις και τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε αυτός ο επαγγελματικός προσανατολισμός.

Σημαντικός παράγοντας για την ελληνική βιοτεχνία, είναι η επαναλειτουργία της υφασματοποιΐας, καθώς δεν είναι εύκολα προσβάσιμη η πρώτη ύλη».

Μαθητές από ΕΠΑΛ, σχολείο Κωφών ειδικό σχολείο Πυλαίας – Χορτιάτη πραγματοποίησαν επίδειξη μόδας -ρούχα, είδη και αξεσουάρ- από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά.

«Έδωσαν στα υλικά καινούρια ζωή. Η προσπάθεια μας είναι μέσα από τη βιωματική δράση οι μαθητές να εφαρμόσουν τις βασικές αρχές της κυκλικής οικονομίας», αναφέρει η εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Νικήτης, Κανέλα Σκουλίδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος