Η Ε.ΡΑ. Κέρκυρας στον… αέρα από το 1957

Η Ε.ΡΑ. Κέρκυρας είναι στον… αέρα από το 1957. Ο κεντρικός ραδιοθάλαμος στήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 λίγα χρόνια μετά τη λειτουργία της.

Σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου χώροι όπως αυτός, που παρουσίασε μέσω της ΕΡΤ3 ο Γιάννης Ανδριώτης και η προϊσταμένη της ΕΡΤΚέρκυρας, Έλσα Δολιανίτη έχουν την τιμητική τους.

Το καμάρι του σταθμού δεν είναι άλλο από τα μηχανήματα με τα οποία λειτουργούσε το ραδιόφωνο τις δεκαετίες του ‘50 και του ‘60.

Στα πλάνα, βλέπουμε την μπροστινή όψη ενός παλιού πομπού μεσαίων κυμάτων, ο οποίος λειτουργούσε μέχρι το 1989, ήταν σε ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο στον πόλεμο του ’40 και μετά ξηλώθηκε και εγκαταστάθηκε στην Κέρκυρα.
«Είμαστε τυχεροί, που δουλεύουμε στο ραδιόφωνο, εγώ αισθάνομαι τυχερή, που κάνω 34 χρόνια αυτή τη δουλειά, μία δουλειά, η οποία έχει απαιτήσεις, θα πρέπει όλοι όσοι εργαζόμαστε να είμαστε συνεχώς ενημερωμένοι, πρέπει συνεχώς να μελετάμε, να διαβάζουμε, να εκπαιδευόμαστε για να μπορούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μας ό,τι καλύτερο μπορούμε γιατί το ραδιόφωνο ψυχαγωγεί και ενημερώνει», ανέφερε μεταξύ άλλων η Έλσα Δολιανίτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος