Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης επέστρεψε στην κανονικότητα

Η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, ένας από τους πιο σημαντικούς διεθνείς πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας, επιστρέφει στην κανονικότητά της, έπειτα από δύο χρόνια, με την μεγαλύτερη διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού.

Πραγματοποιείται από τις 4 έως 7 Μαΐου 2023, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου ΔΕΘ-Helexpo, με τιμώμενη την Αμερικανική Λογοτεχνία.

Ενισχυμένη είναι η παρουσία Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών του βιβλίου, από περίπου 40 χώρες. Ενώ νέες λογοτεχνικές φωνές και βραβευμένοι συγγραφείς δίνουν την ευκαιρία, σε μικρούς και μεγάλους να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να μιλήσουν για τον γραπτό λόγο, που φαίνεται να απουσιάζει από την καθημερινότητά μας.

Επίσης, φιλοξενούνται 22 εκδότες και εκδοτικοί οίκοι με πάνω από 600 βιβλία, που θα γίνουν δωρεά μετά το πέρας της έκθεσης σε διάφορες βιβλιοθήκες.

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, έχει ένα διευρυμένο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, εργαστήρια κ.α.. Στόχος όλων των εμπλεκόμενων, να είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση, που θα αναδείξει τη δυναμική και τις προοπτικές της Έκθεσης, η οποία θα γιορτάσει τα 20 χρόνια λειτουργίας της το 2024, αλλά και να αφήσει πίσω την δυσχέρεια, που προκάλεσε η περίοδος της παγκόσμιας πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος