Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Λαογραφικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Καστοριάς διοργανώνει την «4η Γιορτή Πατάτας» με άφθονα πατατοσκευάσματα, παραδοσιακή μουσική, φαγητό και γλέντι.
Ο Κωνσταντίνος Πανταζόπουλος, μέλος του συλλόγου, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» τόνισε πως η ιδέα ξεκίνησε τη χρονιά πριν τον κορονοϊό όταν και έγινε η πρώτη εκδήλωση της «Γιορτής Πατάτας».
«Είναι μια αφορμή για να προβάλουμε το τοπικό μας προϊόν. Άλλωστε ξέρουν και οι ντόπιοι αλλά και ευρύτερα στην Ελλάδα ότι οι Αμπελόκηποι είναι ένα από τα μεγαλύτερα παραγωγικά χωριά σε κηπευτικά. Μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα κανείς, πηγαίνοντας στη λαϊκή είτε του Άργους Ορεστικού είτε της Καστοριάς, όπου οι παραγωγοί πωλούν τα προϊόντα τους, με τις ποσότητες να είναι ατελείωτες…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κ. Πανταζόπουλος, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο στις εκδηλώσεις ενώ έδωσε και… οδηγίες για τις ποικιλίες της πατάτας και τον τρόπο μαγειρέματος.
Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος