H πρώτη θερμοκοιτίδα στην Ελλάδα για start ups που αναπτύσσουν διαστημική τεχνολογία

Array

Kαθώς οι τεχνολογίες του διαστήματος εξελίσσονται, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ασχολούνται με την εξειδίκευση στον συγκεκριμένο τομέα. Στην Ελλάδα λειτουργεί ήδη η ESA BIC Greece, η θερμοκοιτίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος για νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν διαστημικές τεχνολογίες. Για τον στόχο της ESA BIC Greece που είναι η στήριξη των start ups οι οποίες αναπτύσσουν τέτοιου είδους επιχειρηματικότητα μίλησε στο Ο3 ο διευθυντής της θερμοκοιτίδας Jorge Sanchez.

Όπως είπε ο ίδιος, σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό η ESA BIC Greece πρόκειται να υποστηρίξει 25 ελληνικές startups μέσα στην επόμενη επταετία.

Ο κ. Sanchez επισήμανε ότι μία χρονολογία-σταθμός ήταν για την Ελλάδα το 2004 εξαιτίας της συμμετοχής της στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος. Έκτοτε, όπως είπε ο ίδιος, στη βιομηχανία του διαστήματος που δημιουργήθηκε στη χώρα μας απασχολούνται σχεδόν 3.000 εργαζόμενοι.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην αναπτυσσόμενη αυτή αγορά η οποία «τρέχει» με ρυθμό ανάπτυξης 9% απασχολείται προσωπικό με εξειδικευμένες γνώσεις γεγονός που ήδη λειτουργεί ανασταλτικά στο brain drain.

Σκοπός της ESA BIC Greece είναι όπως προαναφέραμε να στηρίξει τις ελληνικές startups που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη λύσεων με τη χρήση δεδομένων και υπηρεσιών που λαμβάνουμε από το διάστημα, στην ανάπτυξη τεχνολογιών για το διάστημα (New Space), και στη μεταφορά τεχνολογίας από εφαρμογές διαστήματος σε εφαρμογές για οποιαδήποτε άλλη οικονομική δραστηριότητα (πρωτογενή τομέα, ναυτιλία κλπ). Η ESA BIC Greece λειτουργεί υπό τον συντονισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος