H ΕΡΤ στα εγκαίνια της “Infonews” του Πάνου Κωνσταντόπουλου στο “ΡΟΜΑΝΤΣΟ”

Στην εποχή των ψηφιακών μέσων με την καταιγιστική εναλλαγή πληροφορίας και εικόνας, η παραδοσιακή ανάγνωση στο χαρτί για πολλούς θεωρείται ξεπερασμένη. Οι εκδότες εδώ και χρόνια ψάχνουν βιώσιμες λύσεις για τα έντυπα. Με δεδομένο ότι η εικόνα καταναλώνεται ευκολότερα από τους νέους αναγνώστες, την δεκαετία του ’90 προέκυψαν στον Τύπο τα infographics, κάνοντας ελκυστικότερη την μετάδοση πληροφοριών και δεδομένων.

Ο ινφογραφίστας της ΕΡΤ Πάνος Κωνσταντόπουλος ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια να επιμελείται την στήλη INFONEWS στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ και μετέπειτα συνέχισε στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ. Από χθες, Σάββατο, εκτίθενται στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ, θέματά του, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γεγονότων και δημοσιεύτηκαν σε έντυπη μορφή, από το 2018 έως σήμερα, σε 218 συνεχόμενες εβδομάδες. Παρατηρώντας τα, το κοινό, μπορεί να αντιληφθεί την εξέλιξη της παραστατικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: Νόρα Μολυβιάτη

Διαβάστε περισσότερα: Η παραστατική δημοσιογραφία «κρεμασμένη» στα μανταλάκια των περιπτέρων, στην έκθεση του Π. Κωνσταντόπουλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος