Γρανιτένιοι ογκόλιθοι καλύπτουν τη βάση πυραμίδας στην Αίγυπτο στo πλαίσιo μιας αμφιλεγόμενης ανακαίνισης (video)

Γρανιτένιοι ογκόλιθοι τοποθετούνται για να καλύψουν τη βάση της πυραμίδας Μενκάουρε της Αιγύπτου στη Γκίζα, καθώς πραγματοποιούνται εργασίες ανακαίνισης στο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, προκαλώντας επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά την αρχική κατασκευή της, η πυραμίδα ήταν καλυμμένη με γρανίτη, αλλά με την πάροδο του χρόνου η κάλυψη υπέστη φθορές. Η ανακαίνιση αποσκοπεί στην αποκατάσταση του αρχικού ύφους της κατασκευής με την ανακατασκευή του στρώματος γρανίτη.

Οι εργασίες προβλέπεται να διαρκέσουν τρία χρόνια και θα είναι “το δώρο της Αιγύπτου στον κόσμο τον 21ο αιώνα“, όπως δήλωσε ο Mostafa Waziri, επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου και της αιγυπτο-ιαπωνικής αποστολής που είναι υπεύθυνη για το έργο.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook την Παρασκευή, ο Waziri έδειξε εργάτες να τοποθετούν μπλοκ γρανίτη στη βάση της πυραμίδας, η οποία βρίσκεται δίπλα στη Σφίγγα και στις μεγαλύτερες πυραμίδες του Χεφρήνου και του Χέοπα στη Γκίζα. Κάτω από το βίντεο, δεκάδες αναστατωμένοι άνθρωποι άφησαν σχόλια που επικρίνουν το έργο.

Το θέμα της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Αίγυπτο – η οποία αντλεί το 10% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της από τον τουρισμό – αποτελεί συχνά αντικείμενο έντονης συζήτησης.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος