Γραφείο στη Θεσσαλονίκη αποκτά ο Συνήγορος του Πολίτη

Στους χώρους της ΔΕΘ, δίπλα στο MOMUS, θα βρίσκονται τα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη που εγκαινιάζονται σήμερα. Τα γραφεία θα λειτουργούν αρχικά για το κοινό από Δευτερα έως Τετάρτη 10.00 – 14.00 με προοπτική να επεκταθεί το ωράριο προσεχώς.
Ο Ανδρέας Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη, μιλώντας στην ΕΡΤ3 τόνισε ότι η νέα βάση του Συνηγόρου στη Θεσσαλονίκη θα καλύπτει όλη τη τη βόρεια Ελλάδα και θα επιτρέψει να γίνονται περισσότερες αυτοψίες και επιθεωρήσεις χώρων. Επισήμανε πάντως ότι το 90% των αναφορών στην υπηρεσία γίνονται μέσω διαδικτύου.

Καταγγελίες για την ακαταλληλότητα του χώρου στον οποίο λειτουργεί το Ειδικό Σχολείο Θέρμης έκανε απευθείας στον Συνήγορο του Πολίτη Ανδ. Ποττάκη έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου Θέρμης Χρόνης Πολυχρόνης. Όπως δήλωσε ο κ. Πολυχρόνης το σχολείο δεν διαθέτει κάγκελα ασφαλείας στα παράθυρα, σκάλες ασφαλείας, ασανσέρ ενώ υπάρχουν τρύπες στην αυλή που οδηγούν σε τραυματισμούς. Ο κ. Ποττάκης κάλεσε το Σύλλογο να υποβάλλει τις καταγγελίες του στον Συνήγορο για να γίνει αυτοψία στο χώρο.

Για την καταστροφή ράμπας που εξυπηρετεί το ΑμεΑ παιδί της έξω από σπίτι της αναφέρθηκε στην καταγγελία της η κα Κατερίνα Αθανασίου. Μετά από προσφυγή της στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης – Συκεών το θέμα, που την ταλαιπώρησε για μεγάλο διάστημα, επιλύθηκε. Αυτή τη στιγμή η κα Αθανασίου αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα μετακίνησης του παιδιού της στο ΚΔΑΠ Συκεών για τις απαραίτητες φυσιοκοθεραπείες του. Η ίδια δήλωσε ότι αναγκάζεται να μετακινεί το παιδί της μόνη της γιατί τα λεωφορεία των ΚΔΑΠ δεν έχουν ράμπα για ΑμεΑ. Ο κ. Ποττάκης δήλωσε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη αναλαμβάνει πολλές ανάλογες υποθέσεις και ότι οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του και στη Θεσσαλονίκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος