Γιορτή της Δημοκρατίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, διοργανώνει απόψε στις 21:00 εκδήλωση με τίτλο «Γιορτή Δημοκρατίας» στον αίθριο χώρο του Δημαρχείου με ελεύθερη είσοδο

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βασίλης Γάκης μίλησε στην ΕΡΤ3 και αναφέρθηκε στη σημαντική αυτή εκδήλωση. «Τα 50 αυτά χρόνια Δημοκρατίας από το 1974 έως σήμερα αποτελούν τη μακροβιότερη περίοδο Δημοκρατίας στον τόπο μας. Και αποδείχθηκε ότι οι Έλληνες είμαστε πλέον ώριμοι, δεν παρασυρόμαστε εύκολα, η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, περάσαμε πολλές δυσκολίες, πάρα πολλές κρίσεις και παρ’ όλα αυτά το πολίτευμα άντεξε. Είμαστε σήμερα εδώ για την απόδοση φόρου τιμής σε όλους εκείνους, που αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που αντιστάθηκαν τα δύσκολα χρόνια της Δικτατορίας των Συνταματαρχών. Η εκδήλωση αυτή είναι και μία εκδήλωση μνήμης για να γνωρίζουν οι νεότεροι. Η Δημοκρατία είναι κεκτημένο, δεν είναι όμως δεδομένη. Απαιτεί αφύπνιση, εγρήγορση και αγώνα απ’ όλους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Β. Γάκης.

Η επιλογή του Δημαρχείου για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης φέρει ιδιαίτερο συμβολισμό, υπογραμμίζοντας τη σχέση του χώρου με τις αξίες της δημοκρατίας.

Γιορτή της Δημοκρατίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε ομόφωνα η απονομή τιμητικής διάκρισης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στο σωματείο «Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974», στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Φίλοι του Χώρου Μνήμης της Αντιδικτατορικής Αντίστασης 1967-1974 στη Θεσσαλονίκη» και στο πλήρωμα του Α/Τ «Βέλος» για τους αγώνες και την αντίσταση των μελών τους στο δικτατορικό καθεστώς συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Γιορτή της Δημοκρατίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης συνομιλεί με μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
Γιορτή της Δημοκρατίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη,  ειδικό γραμματέα  ΣΦΕΑ,
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Μετά τις απονομές θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου, Σταύρου Ξαρχάκου, Διονύση Σαββόπουλου, Γιάννη Μαρκόπουλου και άλλων σημαντικών δημιουργών. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι Παναγιώτης Καραδημήτρης, Κώστας Πρατσινάκης, Κώστας Φαλκώνης, Δήμητρα Αντωνακούδη, Νίκη Ντουσιοπούλου, συνοδεία λαϊκής ορχήστρας. Η εκδήλωση είναι ελεύθερη και ανοιχτή για όλους.

Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Λιάμης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος