Γαλάζια σημαία στην Γλυκόριζα Σάμου

Λίγο πριν από το Πυθαγόρειο, ο δρόμος κατηφορίζει σε ένα τοπίο σχεδόν εξωτικό. Ο μικρός κολπίσκος με τα απάνεμα και ζεστά νερά αποτελεί πρόκληση. Η Σάμος διαθέτει δυο παραλίες με γαλάζιες σημαίες και η μια από αυτές είναι η Γλυκόριζα. Ωστόσο, παρά την διεθνή της οικολογική αναγνώριση, αντιμετωπίζει τις συνέπειες της πανδημίας και των απαγορεύσεων. Ο σχεδιασμός για άνοιγμα του τουρισμού βρίσκεται προ των συνεχιζόμενων περιορισμών που θέτουν οι ξένοι tour –operators, με την Βρετανία, η οποία με χθεσινή της οδηγία ακυρώνει τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, προς όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής εξελίσσονται σε κρατήσεις κυριολεκτικά στον αέρα και το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου έχει στραφεί πλέον στον εσωτερικό τουρισμό, έστω και για μερική οικονομική ανάκαμψη. Ο Ηλίας Γαλάνης, επιχειρηματίας, υπενθυμίζει ότι όσοι διαθέτουν από πέρυσι κουπόνια κοινωνικού τουρισμού μπορούν να τα αξιοποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου, προκειμένου να μην χαθούν.

Παρά τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας σε τοπικό επίπεδο, ο χαρακτηρισμός των ευρωπαϊκών χωρών ως ζώνη υψηλής επιφυλακής, αναστέλλει  τους σχεδιασμούς των τουριστών και τις ελπίδες των επιχειρηματιών για επιστροφή σε κάποιου τύπου κανονικότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος