Γ. Μυλόπουλος: Προτεραιότητά μας η αντιπλημμυρική προστασία της Κεντρικής Μακεδονίας

Πρώτη προτεραιότητα της παράταξής μας “Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας” είναι η θωράκιση της περιφέρειάς μας απέναντι στον κίνδυνο των πλημμυρών, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Γιάννης Μυλόπουλος υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Υπάρχει μια ανησυχία μετά τα γεγονότα στη Θεσσαλία, καθώς δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο στην αντιπλημμυρική προστασία. Χρειάζεται πλέον προσαρμογή στις συνθήκες της κλιματικής κρίσης. Τα ποτάμια και τα ρέματα της περιφέρειας δεν είναι καθαρισμένα για χρόνια, ούτε υπάρχουν έργα αποτροπής και εκτόνωσης των νερών ούτε ακόμα και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για πλημμύρες. Τα σχέδια διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας του 2018 που παραδόθηκαν στην Περιφέρεια είναι στα συρτάρια και δεν επικαιροποιήθηκαν ούτε υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, επισήμανε ο κ. Μυλόπουλος.

Η ανεργία στην Κ. Μακεδονία είναι στα επίπεδα του 20% δηλαδή διπλάσια από το μέσο όρο των άλλων Περιφερειών της χώρας ενώ το ΑΕΠ είναι στο 75% των άλλων Περιφερειών, τόνισε ο κ. Μυλόπουλος και πρόσθεσε ότι η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού που προωθεί ο κ. Τζιτζικώστας είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια. Έχουν καταρρεύσει τα δίκτυα υποδομών της περιοχής μας από την πληθώρα των τουριστών χωρίς να προσεγγίσουμε τον ποιοτικό τουρισμό. Γι’ αυτό πρέπει να ενισχύσουμε και άλλους τομείς της οικονομίας όπως την πρωτογενή παραγωγή, πρόσθεσε.

Δεν έχουμε μέσα σταθερής τροχιάς και οι δρόμοι μας έχουν φρακάρει πλέον. Το Μετρό Θεσσαλονίκης έπρεπε να έχει τελειώσει το 2011 και τότε είχε υλοποιηθεί μόλις το 18%. Εγώ το ανέλαβα στο 35 και το παρέδωσα στο 75% του έργου και σήμερα βρίσκεται μόλις στο 87% και μαθαίνουμε ότι αναβάλλετε η λειτουργία του για άλλον ενάμιση χρόνο. Οι επεκτάσεις του Μετρό προς Καλαμαριά αλλά και δυτικά έχουν παγώσει και ξαφνικά θέλουν να ξεκινήσουν το Flyover. Πρώτα έπρεπε να ολοκληρωθεί το Μετρό και μετά να δούμε την περιφερειακή. Το Flyover θα καταστρέψει τη Θεσσαλονίκη και η λειτουργία του Μετρό θα ακυρώσει το flyover καθώς δεν έχει ληφθεί υπόψη στη μελέτη του η μείωση του φόρτου στους δρόμους κατά περίπου 120.000 αυτοκίνητα. Το έργο αυτό υπηρετεί μόνον το λόμπι των εργολάβων και των καυσίμων, τόνισε ο κ. Μυλόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος