Γ. Κόφτης (εικαστικός): 57+1 καρφιά στα Τέμπη

Ο εικαστικός Γιώργος Κόφτης δημιούργησε ένα έργο στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Το έργο του «58 καρφιά στα Τέμπη», αποτελείται από 58 μεταλλικούς σωλήνες δυόμιση μέτρων που ο δημιουργός του με μια ομάδα φίλων του χρειάστηκαν περίπου τέσσερις εβδομάδες για να το στήσουν. Η καλλιτεχνική εγκατάσταση με τους σωλήνες, σε σχήμα καρφιών, θυμίζει Arte povera και παραπέμπει σε έργα τέχνης του Γιάννη Κουνέλλη.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης δήλωσε στην ΕΡΤ3 ότι το έργο αποτελείται από 57+1 καρφιά. 57 καρφιά για τα θύματα και ένα καρφί για τους αγνοούμενους και τους τραυματίες του δυστυχήματος. Το καρφί επιλέχθηκε γιατί είναι κάτι που μας πονάει, ένα αγκάθι, είναι αυτό που νιώθουμε όταν περνάμε από το σημείο, πρόσθεσε. Το έργο λειτουργεί και ως μήνυμα για τις οικογένειες των θυμάτων ότι είμαστε μαζί τους ότι δεν ξεχάσαμε, τόνισε και ανέφερε ότι το έργο τοποθετήθηκε 500 μέτρα μακριά από το σημείο της τραγωδίας γιατί δεν ήθελε να εκληφθεί ως παρέμβαση στο χώρο του δυστυχήματος.

Διαβάστε επίσης: «58 καρφιά στα Τέμπη»-Το έργο τέχνης του Γιώργου Κόφτη στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος