Για τα θέματα προστασία κοινόχρηστων χώρων αλλά και δημοτικής αστυνομίας μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δημαρέλος.
Αρχικά, αναφέρθηκε στα 75 νέα μέλη της δημοτικής αστυνομίας, που θα ενισχύσουν το έργο της υπηρεσίας και ορκίστηκαν την περασμένη Τετάρτη, τονίζοντας πως θα χρειαστούν περίπου τέσσερις μήνες -αν όλα κυλήσουν ομαλά- για να αναλάβουν επίσημα καθήκοντα.
«Θα αργήσουμε ακόμη να τους δούμε στους δρόμους καθώς αναμένουμε τη σχετική εγκύκλιο από το υπουργείο Εσωτερικών για την εκπαίδευση των νέων δημοτικών αστυνομικών, αρχικά διαδικτυακά από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια στη Σχολή Αστυνομίας και κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα της πόλης. Όλοι οι δήμοι της Ελλάδας είμαστε εν αναμονή των εγκυκλίων για την έναρξη της εκπαίδευσής τους», ανέφερε αρχικά ο Γ. Δημαρέλος, ο οποίος στάθηκε στα αυξημένα καθήκοντα των δημοτικών αστυνομικών.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πολύ αυξημένη ανάγκη για χώρους στάθμευσης και τόνισε πως ο δήμος θα πολλαπλασιάσει τους χώρους στάθμευσης των δικύκλων.
Σε ό,τι αφορά στα τραπεζοκαθίσματα, ο Γ. Δημαρέλος επισήμανε πως αυτό, που ενδιαφέρει τον δήμο είναι να υπάρχουν τα μίνιμουμ πλάτη διελεύσων στους πεζούς, που ορίζονται από τις γενικές κανονιστικές διατάξεις περί τοποθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων. «Νομίζω ότι γενικά είχε μπει σε μία τάξη αυτό το φαινόμενο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στον πυρήνα του κέντρου, εκεί, που είναι και η κατεξοχήν εμπορική δραστηριότητα και η ζήτηση για τέτοιους χώρους διασκέδασης. Έχουμε καταστήσει σαφές στους καταστηματάρχες ότι αυτό, που θέλουμε είναι να μην έχουμε προβλήματα και να μη χρειάζεται να επεμβαίνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης, αναφέρθηκε στην ηχορύπανση, στην απαγόρευση του καπνίσματος και στο ζήτημα των θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος