Γ. Αδαμίδης, πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: «Ήδη οι πολίτες μείωσαν την κατανάλωση ρεύματος τουλάχιστον 25%»

Το νέο μοντέλο επιδότησης για το ρεύμα και το φυσικό αέριο, που θα ισχύσει από 1/10 ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα η επιδότηση θα είναι κλιμακωτή και αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου.

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο και την επιδότηση σε οικιακά τιμολόγια και νοικοκυριά, η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους θα δώσει μία οριζόντια επιδότηση, η οποία θα ανέλθει στο ποσό των 90 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα, για το σύνολο της κατανάλωσης, απορροφώντας πάνω από το 50% της αύξησης.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης μίλησε στην ΕΡΤ3 για το θέμα.

«Θεωρώ ότι δεν είναι εύκολη η μείωση στην κατανάλωση. Προσεγγίζουμε το θέμα σαν οι καταναλωτές στη χώρα μας να είναι σπάταλοι. Τα πράγματα δείχνουν ξεκάθαρα με βάση τα επίσημα στοιχεία, που υπάρχουν από τους αρμόδιους φορείς, τη ΡΑΕ και τον ΑΔΜΗΕ. Φαίνεται η κατανάλωση σε σχέση με πέρσι να έχει μειωθεί τουλάχιστον 25%», ανέφερε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας πως οι καταναλωτές ήδη έχουν προχωρήσει σε μείωση της κατανάλωσης του ρεύματος εξαιτίας των υψηλών λογαριασμών, που έβλεπαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος