«Φρένο» από την Τροχαία στην καρναβαλική παρέλαση Θεσσαλονίκης

«Στοπ» στην 1η καρναβαλική παρέλαση στο κέντρο της πόλης, μιας ιδέας, που γεννήθηκε από μία ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βάζει η Τροχαία Θεσσαλονίκης. Ήδη χιλιάδες πολίτες έχουν δηλώσει συμμετοχή ωστόσο το εγχείρημα σύμφωνα με τις Αρχές δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για θέματα ασφάλειας την ίδια ώρα, που οι κυκλοφοριακές συνθήκες είναι ήδη επιβαρυμένες.

Η Θένια Δρακοπούλου εμπνεύστρια της πρώτης καρναβαλικής παρέλασης μιλάει στην ΕΡΤ για το έγγραφο της Τροχαίας, που βάζει «φρένο» στα όνειρα χιλιάδων καρναβαλιστών, που επιθυμούν να μετατρέψουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης σε σαμπαδρόμιο α λα Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ήδη γκρουπάκια συλλόγων, σχολείων, αθλητικών σωματείων και απλοί πολίτες έχουν αγκαλιάσει τη διοργάνωση. Η παρέα στο διαδίκτυο αγγίζει τα 6.500 άτομα, με 3.000 να έχουν δηλώσει πως θα παρευρεθούν.

Σύμφωνα με την Τροχαία, οι κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη είναι ήδη επιβαρυμένες και το εν λόγω εγχείρημα δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί ενώ θέτει και θέματα ασφάλειας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, παρά την απαγόρευση και τις ενδεχόμενες κυρώσεις από τις Αρχές οι συντονιστές δεν είναι διατεθειμένοι να ματαιώσουν την εκδήλωση.

Η καρναβαλική παρέλαση έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαρτίου με αφετηρία τον Λευκό Πύργο. Εάν τελικά πραγματοποιηθεί θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα καταλήξει στο ίδιο σημείο όπου θα στηθεί ένα ξέφρενο πάρτι.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος