Φόβοι για υψηλότερες τιμές στα καύσιμα αν γενικευθεί η κρίση

Την ανηφόρα πήραν εκ νέου οι τιμές της βενζίνης. Σε πολλά σημεία της χώρας έχουν υπερβεί τα δύο ευρώ το λίτρο. Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης φθάνει σήμερα στα 1,96 ευρώ ανά λίτρο.

Η υψηλότερη μέση τιμή καταγράφεται στο νομό Κυκλάδων με 2,19 ευρώ ανά λίτρο. Ακολουθεί ο νομός Δωδεκανήσου με 2,12 και ο νομός Κεφαλληνίας με 2,04. Η χαμηλότερη μέση τιμή καταγράφεται στο νομό Θεσσαλονίκης με 1,93 ευρώ ανά λίτρο

Η κα.Βάσω Κοντοχρήστου, Πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας μίλησε για τις αυξήσεις της βενζίνης στο δελτίο της ΕΡΤ3.

«Η αύξηση δεν έχει να κάνει είτε με το Πάσχα, είτε με το καλοκαίρι. Βλέπουμε τον τελευταίο μήνα ένα ράλι ανόδου της τιμής του βαρελιού. Τώρα είμαστε περίπου στα 90 δολ. με αποτέλεσμα ιδιαίτερα για την αμόλυβδη και στο δικό μας νομό να είμαστε μεσοσταθμικά στο 1,96 η μέση τιμή του. Το καλό είναι ότι σε αναλογία δεν έχουμε τις ίδιες αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης. Υπάρχει σοβαρή νευρικότητα στις αγορές μετά και τα γεγονότα του Ισραήλ, πολλά θα κριθούν και από την απόφαση που θα πάρει το Ισραήλ ενάντια στο Ιράν τις επόμενες μέρες, ας μην ξεχνάμε ότι το Ιράν παράγει το 1/4 της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, οπότε να ευχηθούμε να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος